19 Mayıs’ın 100. yıl coşkusu

19 Mayıs’ın 100. yıl coşkusu

ABONE OL
Kasım 26, 2019 13:42
19 Mayıs’ın 100. yıl coşkusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 100. yılı ve 19 Mayıs Atatürk’ün Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

Törene Saray Kaymakamı Adnan Tezcan, Saray Garnizon Komutanı Albay Fatih Solmazlar, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Saray Cumhuriyet Başsavcısı Alper Özdemir, Saray İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Emrah Kaya, Saray İlçe emniyet Müdür V. Oğuz Günhan, Ak Parti İlçe Başkanı Samet Derviş, CHP İlçe Başkanı Akın Aytaç, MHP İlçe Başkan V. Kamil Özdaş, İyi Parti İlçe Başkan V. Abdullah Ataman, İlçe Müftüsü Abdullah Eroğlu, Milli Eğitim Müdürü Reşat Uçak, Tarım ve Orman Müdürü Asuman Ertaflan, Sağlık Müdür V. Cansu Tekel, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fehmi Çüren, Belediye Meclis Üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Saray Temsilciliği, okullar ve vatandaşlar katıldı.

Halk pazarında yapılan kutlama töreni İlçe Kaymamamı Adnan Tezcan, Garnizon Komutanı Fatih Solmazlar ve Belediye Başkanı Özgen Erkiş’in öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutlamasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla Saray Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Fehmi Çüren günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirdi. Çüren, Milli Mücadeleyi başlatan sürecin 100. Yıl dönümüne ulaşmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşadığımızı vurgularken, sözlerini şöyle sürdürdü; “Milli Mücadeleyi başlatan sürecin 100. Yıl dönümüne ulaşmış olmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan istiklal meşalesi, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme asla boyun eğmeyen milletimizin varoluş mücadelesinin ilk adımıdır. Büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla sürdürülen bu mücadele, imkansızlıklara rağmen zaferle sonuçlanmıştır. Türkiye Cumhuriyet, milletimizin ilk değil, binlerce yıllık tarihindeki son devlettir. Cumhuriyetimiz, millet egemenliğine dayalı olarak inşa edilmiş ve kendisine hedef olarak muasır medeniyet seviyesinin üstüne ulaşmayı belirlemiştir. Vatandaşlarımızın tamamının, tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi bugün de, aynı heyecanla istiklallerine ve istikballerine sarıldıklarını görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. İstiklal mücadelemizin en önemli dönüm noktası olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Gazi Mustafa Kemal’in milletimize ve özellikle gençlerimize armağanıdır. Gençliğe armağan edilen bu bayram Türkiye’mizin geleceğinin, gençliğimizin omuzlarında yükseleceğine, tüm dünyaya barış ve huzurun yine gençlerin eliyle geleceğine bir işarettir.

Gençler sizden beklentimiz, hangi alanda çalışırsanız çalışın en iyisi olmak için gayret göstermenizdir. Asla geçmişte yaşamayın ama daima geçmişten ders alın. Sevgili gençler büyük hedefleri büyük hayalleri, büyük idealleri olmayanların geleceği de olmaz. Hayallerle hakikatler arasında sadece azim, gayret, çalışma, emek ve alın teri vardır. İnanırsanız ve çalışırsanız mutlaka başarırsınız.

Biz inanıyoruz ki, gençlerimiz, ülkemizi güçlü bir şekilde yarınlara taşıyacaktır. Gençliği iyiye yönelten, insanlığı iyiye yöneltir. Gençlerimize güveniyor, gençliğimizi bugünün enerjisi, yarınların teminatı olarak görüyoruz. Bizlere düşen görev; devletine ve milletine sevdalı, hür düşünebilen, milli ve manevi değerlerine bağlı, cumhuriyet ve demokrasiye benimsemiş, kendilerini ifade edebilen, görev ve sorumluluk bilinci gelişmiş ve toplumla bütünlemiş, donanımlı bir gençlik yetişmesine katkıda bulunmaktır.”

Müdür Fehmi Çüren’in konuşmasının ardından Özel 2015 Saray Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi Adıyaman Yöresi gösterisini sunarlarken büyük beğeni topladılar. Törende Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin okunmasıyla tüm öğrenciler hep bir ağızdan Gençliğin Ata’ya cevabını okudular.

Liselerarası kız ve erkek 800 metre kros yarışmaların düzenlendiği törende şiirlerin ve kompozisyonların okunmasının ardından liselerarası halat çekme yarışması düzenlendi. Halat çekme yarışması renkli anlara sahne olurken, vatandaşlar ve protokol üyeleri tüm yarışmacıları alkışladı. Yarışmanın sona ermesiyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren okullar ve öğrencilere ödüllerini Saray Kaymakamı Adnan Tezcan, Garnizon Komutanı Fatih Solmazlar ve Belediye Başkanı Özgen Erkiş tarafından verildi. Saray Kaymakamlığı Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından ise okul bandolarının gösterisi ve geçit töreni ile kutlamalar sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.