AK Parti İl Başkanlığından Tarım Çalıştayı

AK Parti İl Başkanlığından Tarım Çalıştayı

ABONE OL
Ekim 7, 2016 23:27
AK Parti İl Başkanlığından Tarım Çalıştayı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İl Başkanı Cüneyt Yüksel Başkanlığında Tekirdağ Malkara ilçesinde Tarım Çalıştayı düzenlendi. Çalıştaya İl Başkan yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, İlimizdeki Ziraat Odası Başkanları, Kooperatif Başkanları ve Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları katıldı.

Ak Parti il başkanlığı tarafından düzenlenen, Malkara Ak Parti ilçe başkanlığının ve Malkara Ticaret Borsasının ev sahipliği yaptığı çalıştay da Gıda Tarım ve Hayvancılık konuları masaya yatırıldı.

Toplantı başlangıcında konuşma yapan İl Başkanı Yüksel; “Sayın Bakanımız Cuma günü Tekirdağ`a gelerek çiftçilerin sorunlarını dinleyecek. Daha öncesinde bir kaç defa kendisini davet ettik. Ancak program yoğunluğu nedeniyle bir türlü gelememişti. Şimdi bu mümkün oldu. Tarım ve hayvancılıkta yaşanan sıkıntılar büyük. Bu sadece Tekirdağ’ın değil tüm Trakya’nın sorunu. Bu çalıştay öncesinde yaptığımız çalışmada 70 maddelik bir rapor hazırladık. Ancak bunların dışında bilmediğimiz sorunların da olabileceğini düşünerek, siz değerli üretici örgütleriyle de görüşmek ve sorunları masaya yatırmak istedik. Davetimize hassasiyet gösterip buraya kadar geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.”dedi.

Bölgede Yer alan Tarım ve Hayvancılıkla ilgili Sivil Toplum kuruluşlarının dinlenildiği çalıştay da bölgemizdeki sıkıntılar ve dileklerle ilgili bilgiler alındı.

Çalıştay da konuşulan konular arasında bölgedeki tarlaların toplulaştırılması, bölgemizde üretilen Buğday, Ayçiçek, Üzüm,Zeytin ve Süt fiyatları ve Hayvancılıkla ilgili destekler,ürün desteklemeleri, bölgemizde yer alan barajlar ve sulama kanalları, gübre ve yem fiyatlarındaki kdv oranları gibi konular yer alıyor.

Çok sayıda katılımcının yer aldığı çalıştay Tekirdağ Malkara ilçesi Malkara Ticaret Borsası binasında gerçekleştirildi.

Çalıştayın sonunda söz alan Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel; “Sorunların çözümü için hep birlikte hareket etmeliyiz. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, hepimiz Trakya’da yaşıyoruz. Bu topraklardan ekmek yiyoruz. Bizden sonra gelecek olan nesillere de bir borcumuz var. O nedenle birlikte hareket etmeliyiz.” diyerek birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

4073901593069325665

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.