Ak Parti’de başvurular başladı

Ak Parti’de başvurular başladı

ABONE OL
Kasım 6, 2018 13:07
Ak Parti’de başvurular başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Parti’de, Yerel Yönetimler Genel Seçimleri için Belediye Başkanlığı ve Meclis Üyeliği Aday Adaylığı süreci başladı.

31 Mart 2019’da yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Ak Parti’de de aday adaylığı süreci, 05 Kasım 2018 Pazartesi günü itibariyle başladı. Belediye Başkanlıkları için 12 Kasım 2018’e kadar devam edecek olan aday adaylığı süreci, Belediye Meclis Üyeliği için ise 03 Aralık 2018 tarihinde sona erecek.

Ak Parti tarafından yapılan açıklamaya göre başvurular, Büyükşehir ve İl Belediye Başkanlıkları için Genel Merkeze veya iletilmek üzere İl Başkanlıklarına, İlçe ve Belde Belediye Başkanlıkları için İl Başkanlıklarına veya İl Başkanlıklarına iletilmek üzere İlçe Başkanlıklarına, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyelikleri için İlçe Başkanlıklarına bizzat yazılı yapılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adaylarından 10 Bin, nüfusu 100 Bin’in üzerinde olan il belediye başkanı aday adaylarından 5 Bin, nüfusu 100 Bin ve daha az olan il belediye başkanı aday adaylarından 3 Bin, nüfusu 200 Bin’den fazla olan ilçe belediye başkanı aday adaylarından 3 Bin, nüfusu 50 Bin’den 200 Bin’e kadar olan ilçelerde belediye başkanı aday adaylarından 2 Bin 500, nüfusu 50 Bin ve daha az olan ilçe belediye başkanı aday adaylarından Bin 500, belde belediye başkanı aday adaylarından Bin, büyükşehirlerdeki belediye meclisi üyesi aday adaylarından bin, il genel meclisi üyesi ve büyükşehir olmayan diğer illerin belediye meclisi üyesi aday adaylarından 500 lira alınacak. Kadın ve genç adaylar, belirlenen aidatların yarısını, engelli adaylar ise dörtte birini ödeyecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.