Bakanlık: “Kazalarda sürücüler ve yayaların suçlu olduğu değerlendirilmektedir”
  • Saray Haber
  • Gündem
  • Bakanlık: “Kazalarda sürücüler ve yayaların suçlu olduğu değerlendirilmektedir”

Bakanlık: “Kazalarda sürücüler ve yayaların suçlu olduğu değerlendirilmektedir”

ABONE OL
Kasım 12, 2018 15:51
Bakanlık: “Kazalarda sürücüler ve yayaların suçlu olduğu değerlendirilmektedir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İyi Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan’ın Büyükyoncalı Mahallesinde ki kavşaklar için verdiği yazılı soru önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı “Bahse konu kazaların trafik kurallarını ihlal eden sürücü ve yayalardan kaynaklı olduğu değerlendirilmektedir” cevabı verdi.

İyi Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan’ın Büyükyoncalı Mahallesinde ki kavşaklar için Meclis Başkanlığı’na 25 Eylül 2018 tarihinde “Büyükyoncalı mahallesinde bulunan giriş/çıkışlarındaki kavşaklardaki kazaların önlenmesi” konusunda verdiği yazılı soru önergesine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kavşak maliyetinin 1.883.000 TL (2017 yılı fiyatı) olduğu belirtilerek, trafik ışıklarının yapılması konusunda değerlendirileceği, fakat oluşan kazalarda sürücüler ve yayaların suçlu olduğunun değerlendirildiği cevabı verildi.

Milletvekili Enez Kaplan yaptığı yazılı basın açıklamasında: “Söz konusu mevkiiler de açık bir şekilde gözükmektedir ki kot farklarından dolayı kavşakların görülme mesafesi çok yakındır. Özellikle önergemde kazaları önlemek amacıyla kavşak ceplerine cevap verilmeyip, trafik lambalarının yapılması konusunda soruma değerlendirilecektir deyip geçilmiştir.Fakat önergemizi vermemize sebep olan maddi ve ölümlü trafik kazaları yaşanmış. Önergemizi verdikten sonra 2 defa daha maddi hasarlı trafik kazası yaşanmıştır” diye belirtti.
Kaplan, konunun sonuna kadar takipçisi olacağını da belirterek,”Konunun takipçisi olacağımı bir kez daha belirtmek isterim. Sinyalizasyon ve kavşak cepleri yapılması için Meclisimizin vekilliğime verdiği haklar/yetkiler doğrultusunda sonuna kadar çözüm odaklı faaliyette bulunacağımı bilinmesini isterim” dedi.

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan’ın verdiği yazılı önerge ve cevap şu şekilde;
Tekirdağ İli Saray İlçesinin Büyükyoncalı Mahallesi girişinde bulunan döner kavşaklarda trafik ışıkları ve kavşağa giriş çıkış cepleri bulunmamaktadır.
Buna göre;
Sorular:
1-Yapılan döner kavşakların maliyeti nedir?
2-Söz konusu mahalde muhtelif kazalar meydana gelmekte olup kavşaklarda bulunan eksikliklerin (Giriş-Çıkış ceplerin ve trafik ışıklarının yapılması vs. gibi) giderilmesi için çalışmalarınız varmıdır?
3-Yaşanan trafik kazalarında kavşakların eksikliklerinin giderilmesi için çalışmalara ne zaman başlayacaksınız?
Cevaplar:
2017 Yılında tamamlanan Yoncalı giriş kavşağı için 976.000 TL, Yoncalı çıkış kavşağı için ise 957.000 TL olmak üzere toplam 1.833.000 TL harcanmıştır. (2017 Fiyatları ile)
Söz konusu yolda yatay-düşey işaretlemeler ile bir adet yaya üst geçidi yapılarak yaya hareketlerinin yoğunlaştığı kesimlerde trafik güvenliği sağlanmıştır. Sinyalizasyon sistemi trafik kompozisyonu doğrultusunda değerlendirilecektir. Bahse konu kazaların trafik kurallarını ihlal eden sürücü ve yayalardan kaynaklı olduğu değerlendirilmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.