Başkan Akçay, Tekirdağlılara Teşekkür Etti

Başkan Akçay, Tekirdağlılara Teşekkür Etti

ABONE OL
Temmuz 29, 2016 16:07
Başkan Akçay, Tekirdağlılara Teşekkür Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, 15 Temmuz FETÖ’nün Darbe Girişiminin ilk saatlerinden itibaren sokaklara çıkarak “Darbeye hayır, demokrasiye evet” dedikleri için Tekirdağ halkına teşekkür etti. Akçay, gençler ve kadınlar başta olmak üzere darbe karşıtı organizasyonlarda görev alanlara da minnettar olduklarını belirtti.

“SORUMLULUK SAHİBİ HERKESE MİNNETTARIZ”
15 Temmuz akşamından itibaren yapılanları anlattığı basın açıklamasında Başkan Akçay, “Sadece darbe değil aynı zamanda işgal ve terör özellikleri de taşıyan 15 Temmuz girişimini –şimdilik- püskürtmekten dolayı millet olarak mutluyuz. Şimdilik diyorum, çünkü emperyalist darbecilerin ülkemizle ilgili planları sürecektir. Türkiye demokrasi, eğitim ve kalkınmada geliştikçe biz de darbelerden tamamen kurtulacağız. Hepimiz, her alanda gelişmiş bir Türkiye için çalışmalıyız. Bu anlayışla, ülkesinin bağımsızlığı için darbeye direnen vatandaşlarımıza özellikle de darbe girişiminin ilk saatlerinden itibaren sokaklara çıkarak “Darbeye hayır, demokrasiye evet” dedikleri için Tekirdağ halkına teşekkür ediyorum. Gençler ve kadınlar başta olmak üzere darbe karşıtı organizasyonlarda görev alan sorumluluk sahibi herkese minnettarız. Darbenin püskürtülmesinde pek çok ismin, kurumun, gizli kahramanın payı var elbette ama asıl kahraman millettir” dedi.

“MEYDANLARDAKİ DİRENİŞLERİ DİNGİN TUTTUK”
Partililerin sürekli meydanlarda nöbet tuttuklarına işaret eden Akçay, açıklamasının devamında şunları söyledi. “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın çağrısı ile o gece ülkemizin tüm meydanları yurtsever insanlarla doldu. Bu çağrıya uyarak meydanları tutan başta AK Partili olmak üzere CHP’li ve MHP’li insanlarımız, birbirlerinin parti, mezhep-meşrep farklılıklarına bakmaksızın omuz omuza verdiler ve darbecilere gereken şamarı attılar. Biz de, AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı ve ilçe teşkilatları olarak genel merkezimizle sürekli iletişimde olduk. Ayrıca, Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın açıklamalarını takip ettik. Yapılan bilgilendirmeler doğrultusunda gençlik ve kadın kollarımızla birlikte sokaklarda ve meydanlardaki direnişleri dingin tuttuk” dedi.

“2. BİR EMİR GELENE KADAR MEYDANLARDAYIZ”
Başkan Akçay, konuşmasının devamında 2. bir emir gelene kadar meydanlarda kalmaya devam edeceklerini ifade ederek, “Muhtemel yeni kaos ve darbe girişimlerine karşı teyakkuzda olunmasını sağladık. Bu çerçevede diğer parti temsilcileri, yerel yöneticiler, Valiliğimiz, kaymakamlıklarımız, STK’lar ve medya ile sürekli görüş alışverişinde bulunduk. Böylece sadece o geceki darbeyi önlemedik aynı zamanda darbe karşıtlığında ortak bilinç ve davranış kazandık. Katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Ülkemizin geleceği aydınlık olsun. Başkomutanımız’dan 2. bir emir gelene kadar meydanlarda kalmaya devam edeceğiz. Tüm Tekirdağ’daki vatandaşlarımızı da meydanlara tekrar davet ediyorum” diye belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.