Başkan Albayrak, Eleştirilere Cevap Verdi

Başkan Albayrak, Eleştirilere Cevap Verdi

ABONE OL
Eylül 14, 2018 17:31
Başkan Albayrak, Eleştirilere Cevap Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray Esnaf Sanatkârlar Odası ve Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Özen ve Ak Parti Saray İlçe Teşkilatının açıklamalarına bilgilendirme toplantısıyla cevap verdi.

Saray Belediyesi Ek Hizmet Binası Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Yardımcıları Mehmet Zeki Gürcün, Dr. Kaan Gaytancıoğlu ve Fatih Ünsal, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, TESKİ Genel Müdür Yardımcıları, Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin daire başkanları, Saray mahalle muhtarları ve STK temsilcileri katıldı.

Toplantıda ilk konuşmayı Başkan Kadir Albayrak gerçekleştirdi. Başkan Albayrak konuşmasında “Bir program dahilinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerini anlatmaya devam ediyoruz.Aslında bu konseptte ki bir toplantıyı önümüzde ki aydan sonra düşünmüştük. Büyükşehir Belediye Başkanı ve İlçe Belediye Başkanı olarak “Yerel Yönetimler Halka Hesap Veriyor” adı altında başlatacağımız süreçti ancak bu iki gündür Saray’da ilginç şeyler oldu. Bir sivil toplum kuruluşumuzun oda başkanımızın çok ilginç açıklamaları hemen arkasından bir siyasi partinin de ona benzer, eşdeğer açıklamaları bu konseptteki bir toplantıyı Saray’da yapalım tüm Saraylılar gelsin, tüm sivil toplum kuruluşları gelsin herkes gelsin, vatandaşımız gelsin birebir hepsine davetimiz yapıldı. Ama isterim ne varsa eteğinde ki taşı döksünler yani bizi iki gündür suçlayarak kamuoyunu bulandırmayı amaçlayanlar hodri meydan burası.

“AÇIKLAMALARIN HEPSİ DE YANLIŞ AÇIKLAMALAR”
Esnaf Odası Başkanı Ali Özen ile Ak Parti Saray İlçe Başkanlığı 1 gün ara ile arka arkaya 2 tane açıklama yapıyor. Hiç gerek yok ki iki tane ayrı yayınlamanıza. Birincisi Ali Özen beye yazıp verilmiş okuyor oradan. Gerek yok. İkiniz beraber yapmanız lazım bunu. Esnaf Odası Başkanı Ali Özen’i gerçekten seven birisiyim. Bugüne kadar ilişkilerimiz çok güzel geçti. Neden bugüne kadar bir şey söylemedi de 6 ay kala bir açıklama yapıyor. Açıklamaların hepsi de yanlış açıklamalar. “Öyle iki tane gölet yapmakla, 3 tane arı sandığı dağıtmakla ve sabah namazında camilerde namaz kılmakla hizmet yapıldığını zannediyorlar” demiş kendisi. Namaz, Allah ile kul arasında olan gizli bir şeydir. Eğer benim bir camide namaz kılarken bir tane fotoğrafımı görürseniz bugün her şeyi söylersiniz. Bu benim ibadet tarzım. Benim namazımdan ona ne, onun namaz kılmamasından banane. Bunları burada tartışmayacağız. 50 metre ilerde cami var. Gelirsin sabah namazına, öğle namazına beraber kılarız. Çıktığımız zaman namaz orada biter. Namazla siyaset olmaz. Geçmişten gelen, küçüklüğümden beri 5 vakit namaz kılan bir adamım. Ama ben kalkıp ta hiçbir siyasi konuşmada, hiçbir siyasi mecrada bunları kullanmadım. Ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bu güzel dinimizi korumak için getirdiği laiklik için Büyük Önderimizi bir kez daha minnet ve saygıyla anıyorum. Bugün din kispeti adı altında abuk sabuk fetvalar vermeye çalışan din adamlarının olduğu yerde Ebedi Önderimiz Atatürk bunu çok iyi görmüş ki laiklik ilkesini koymuş. Laiklik ilkesi de bugün dini böyle siyasi, sahtekar ve yanlış fetva veren insanlardan korumak içindir. Onun için ben değişmez Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü gurur, rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

“ANADOLU MOZAİĞİ OLAN İLÇELERİMİZ VAR”
Başkan Albayrak, Başkan Ali Özen’in ” Bizim oyumuzla geldiğiniz makamlara neden bizim insanlarımızı değerlendirmiyorsunuz? ” açıklamasına da, Diyarbakır’dan, Antalya’dan, İzmir’den hatta Edirne’den Tekirdağ iline yaşamında hiçbir katkısı olmamış insanları başımıza amir yönetici yaptınız’ diyor. Evet, biz Tekirdağlıyız. Kapaklı ve Çerkezköy gibi Anadolu mozaiği olan ilçelerimiz var. Kapaklı’nın %15’i Kapaklı doğumlu geri kalan %85’i Anadolu mozaiği. Çerkezköy’ün nüfusunun %12’si Çerkezköy doğumlu, geri kalanı Anadolu mozaiği. Anadolu’dan buraya gelmiş vatandaşlarımızı biz dışlayacak mıyız? Biz Türkiye’nin tamamını kucaklıyoruz. Sosyal demokratlarda ayrım yoktur. Sosyal demokratların en büyük özelliği Türkiye’nin tamamını kucaklamasıdır. Böyle ayrım olmaz” diyerek cevap verdi.

“BİLDİĞİNİZ NE VARSA HODRİ MEYDAN”
Adrese teslim ihaleler konusuna da değinen Albayrak, “Adrese teslim ihaleleriyle meşhursunuz beyanatını yukardan aldığı talimatla veren Sayın Esnaf Odası Başkanına çağrıda bulunuyorum. Bildiğin ne varsa, hatta senden sonra açıklama yapan Ak Parti yönetimine de söylüyorum. Bildiğiniz ne varsa iktidar sizde. Büyükşehir Belediyesi orada, Nazmi Başkanım burada. Bildiğiniz ne varsa hodri meydan. Bunu bize söylemek zorundasınız. Bir tane ihale göstereceksiniz bana Pazartesi gününe kadar bu ihaleleri göstereceksiniz. Göstermediniz o gün yetkili kurumlarımız savcılığa başvuracaklar. Ama yine tatmin olmazsanız, buyurun hükümette sizde güç de sizde. Gelin Büyükşehir’i ve Saray Belediyesi’ni istediğiniz gibi denetleyin.

“KALK BAKALIM BERABER GEZELİM ESNAFI BİR KERE”
Ben Sadece Esnaf Odası Başkanına bir soru daha soruyorum. 4 buçuk yıldır Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne esnafın menfaati ve sorunları için hangi yazıyı yazdın? Bir tane konu getirdin mi getirmedin. O zaman bugün hiç konuşmaya hakkın yok. Ben sabah erken saatte geliyorsam, sabahçı esnafını lokantasından, kahvede ki esnafını, otogar esnafını ziyaret ediyorken sen o saatte uyuyorsun tabiki. Niye beni suçluyorsun sen? Kalk bakalım beraber gezelim esnafı bir kere. Ama senin gibi ben 4 senede bir esnafı seçilmek için gezmiyorum. Ben esnafı Saray’a geldiğim zaman sabah ta, öğleden sonra da, akşam da geziyorum. Önümüzde ki süreçte te çalışmalarımız aynen devam edecek. Saray’ın bütün sorunları ne söz verdiysek yerine gelmiş olacak” dedi.

“SARAY TARİHİ BOYUNCA ALMADIĞI KADAR HİZMET ALDI”
Başkan Kadir Albayrak’ın ardından bir diğer konuşmayı gerçekleştiren Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ise “Bizler Saray Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalışıyoruz. Saray, tarihi boyunca alamadığı hizmeti Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi döneminde almıştır. Böylesi anlamlı bir toplantıya katıldığınız için STK temsilcilerimize ve Saraylı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

ÇALIŞMALAR İLE İLGİLİ SUNUM YAPILDI
Bilgilendirme toplantısı, yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya ve TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa tarafından Büyükşehir Belediyesi’nin Saray ilçesinde yaptığı yatırımlar hakkında sunum gerçekleştirildi. Oral Karakaya yaptığı sunumda Saray Kültür Merkezi ve 11 İlçeye 11 Okul projesi kapsamında yapımı tamamlanan Saray 40 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gibi projeler ile satı ve asfalt kaplama yol çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dr. Şafak Başa ise TESKİ tarafından Saray’da gerçekleştirilen alt yapı, yağmur suyu ve içme suyu çalışmalarını katılımcılar ile paylaştı.

Toplantı, yapılan konuşmalar ve sunumların ardından, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tanıtım filminin izlenmesi ve basın mensupları ile STK temsilcilerini çalışmalar hakkındaki sorularının yanıtlanması ile son buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.