Başkan Albayrak, “Saray Tekirdağ’ın En Güzel İlçesi Olacak”

Başkan Albayrak, “Saray Tekirdağ’ın En Güzel İlçesi Olacak”

ABONE OL
Mart 17, 2020 10:52
Başkan Albayrak, “Saray Tekirdağ’ın En Güzel İlçesi Olacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 11 ilçede halkla buluşmaya Saray ilçesi ile devam etti. İlçede vatandaş ve STK’larla bir araya gelen Başkan Albayrak kendileri ile görüş alışverişinde bulundu.

BAŞKAN ALBAYRAK MAHALLE SAKİNLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ
Başkan Kadir Albayrak, sabahın erken saatlerinde başladığı Saray ilçesi programında ilk olarak Büyükyoncalı mahallesi ve Yeni mahalleyi ziyaret etti. Kendisine Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan ve Yeni Mahallesi Muhtarı Mustafa Gündüz, Büyükyoncalı Mahalle Muhtarı Kemalettin Alkaç’ın da eşlik ettiği Başkan Kadir Albayrak burada vatandaşların yeni hizmet dönemiyle ilgili öneri ve taleplerini dinledi.
Başkan Kadir Albayrak, mahallelere gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında Saray Belediye Başkanı Özgen ile makamında bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi ve Saray Belediyesi’nin üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı ziyarette, Büyükşehir Belediyesi tarafından Saray ilçesinde yapılması planlanan yatırım ve projeler görüşüldü.

BAŞKAN ALBAYRAK’TAN MUHTARLARA ZİYARET
Başkan Kadir Albayrak halk buluşmaları kapsamında ziyaret ettiği diğer ilçelerde olduğu gibi Saray’da da mahalle muhtarları ile bir toplantıda bir araya geldi. Saray Muhtarlar Derneği Mehmet Özmen ve diğer mahalle muhtarları ile Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş’in de bulunduğu toplantıda, mahallelerin ihtiyaçları belirlendi ve hayata geçirilen yatırımlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, “Halka hizmet yolunda muhtarlarla işbirliği içinde çalışıyoruz. Tekirdağ’ın geleceğine yön veren proje ve yatırımların hazırlanmasında muhtarlarımızın katkısı çok büyütür. Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da hizmet yolunda yol arkadaşlarımız olan muhtarlarımızla çalışmaya devam edeceğiz. Saray Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Özmen ve Saraylı muhtarlarımıza toplantımıza göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederim,” dedi.
Saray ilçesindeki program kapsamına ayrıca Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Saray Belediyesi ve TESKİ’nin üst düzey yöneticilerinin katıldığı değerlendirme toplantısı yapıldı. Başkan Kadir Albayrak başkanlığında gerçekleşen toplantıda 2019-2024 hizmet döneminde ilçede gerçekleştirilecek yatırımlar görüşüldü.
Başkan Albayrak, değerlendirme toplantısının ardından Saray Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Özen ve Saray’da faaliyet yürüten basın mensuplarını da ziyaret ederek kendilerine yeni hizmet dönemi hakkında bilgi verdi.
Saray Esnaf ve Sanatkarlar Odası ziyaretinin ardından Belediye binasında basın mensuplarıyla buluşan Başkan Albayrak burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“NİTELİKLİ VE ESASLI BİR ÇALIŞTAY YAPILDI”
Basın toplantısının ilk konuşmasını gerçekleştiren Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, “Bir yaz gecesinin en yorgun saatlerinde başlayan telaşımız Yeni Mahalleden bugün Belediye Başkanlığı Makamında yine bir durgunluğa erişmiş durumda ama arada kitlesel olarak fırtınalı sayılabilecek saatler yaşadık. Nitelikli ve esaslı bir çalıştay yapıldı. Birçok insanın içtenlikle Saray’ın samimiyetle yıllara dayalı meselelerine bir çözüm geliştirmeye çalışmış olmaları benim kanaatimce memnuniyet vericidir. İlk kez bürokratların Saray adına gerekse büyükşehir birimleri adına olayları ele aldığını gördük. Bütün meseleler masaya yatırıldı.

“TARIMSAL HİZMETLER İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”
Başkan Erkiş’in ardından açıklamasını gerçekleştiren Başkan Albayrak, “Tabi ülkenin ekonomik durumunun ilçe belediyelerine yansıması bir olumsuzluk gibi gözükse de biz büyük şehir belediyesi olarak bizim alabileceğimiz mali destekleri elimizden geldiğince, şartlar uygun oldukça yatırım olarak ilçelere yatırmak istiyoruz. Bunu da yapacağız. Saray’ın 5 tane ilçesinde, 5 tane mahallesine halı sahalar yaptık. Çünkü 257 mahalleye 16 tane halı saha yapmışız ama 5 tanesi Saray’ın mahallelerine yapıldı. Tarımsal hizmetlerle ilgili çalışmalarımız oldu. Güngörmez’e soğuk hava deposu düşünüyoruz. Daha söz vermeyelim ama böyle bir çalışmamız var. Namık Kemal Üniversitesi’nde hem mandacılık hem de mantar konusunda bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Turizm konusunda katkılarımız olacak” diye konuştu.

“GEREKİYORSA OTOGAR 3 – 4 SENE İÇERİSİNDE YAPILIR”
Basın mensuplarının Saray’ın otogar ve trafik konusunda sorduğu, “Saray’da yoğun bir trafik sorunu var. Özgen Başkan da geçen gün Halk Toplantısı’nda bununla ilgili bir açıklama yaptı da. Saray’ın bir otogarı yok. Yanlış hatırlamıyorsam sizin projeleriniz içinde de Saray’a bir otogar yoktu. Bununla ilgili bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna Başkan Albayrak, “Öncelikle geçen yıl başlattığımız bu dönem tamamlayacağımız bir plan var: Ulaşım master planı. Bunun yapılması gerekiyor. Biz hemen hemen tamamladık ama Saray’ın bu trafik sıkışıklığını gidermek için Özgen Başkan’ın da önerileri var. Ulaşım koordinasyon merkezi değerli başkanımızla beraber çalışma yapacaklar. Bazı yerlerde tek yön bazı yerlerde yaya trafiği gibi farklı çalışmalarla Saray’ı rahatlatmaya çalışacağız. Zaten Saray’da tamamen Çerkezköy caddesi İstanbul caddesi odaklanmış durumda. Otogarlarla ilgili hükümetin çok yeni kararları var. Öyle talepler var ki düzenlemelerde havaalanlarında olan emniyet tertibatının orada da olması isteniyor. Saray gibi ufak yerde bunları yapabilir miyiz bilmiyorum. Saray’ın mezbahasında bütün hazırlıklar tamamlandı. Ekonomik durumda biraz daha rahatlattığımız anda ihaleye çıkartacağız. Biraz daha önümüzü görelim. Yani gerekiyorsa 3-4 sene içerisinde otogar yapılır. Bir şey söylemek istiyorum şimdi biz geçen dönem başlattığımız projelerden 6 tanesi hükümetin yeni çıkardığı tasfiye kararnamesiyle müteahhitler “Biz burada … istiyoruz” dediler. Örneğin Hayrabolu’daki otogarla Hayrabolu’daki deklarasyon bölgesi. Biz bunların hepsini bir anahtar teslimi yapıyoruz, sabit fiyat. Hükümetin o andaki ekonomik dalgalanmaları, döviz dalgalanmaları, demirdeki fiyat artışları, çimento fiyat artışları derken bunları gördüğü için hükümet bir tasfiye kararnamesi çıkarttı. İsterse müteahhitler bırakabilecekler, yasaklı olmayacak. Ama hükümet uygun görürse, şartlar uygunsa. Yani burada otogar ne kadar gerekli? Yolcu sayısı, araç sayısı için arkadaşlar çalışmalarını sürdürüyor. En azından otogar yapıp yapamayacağımız 4-5 sene içinde belli olur” diye cevapladı.

“BEN EN FAZLA ÖNEMSEDİĞİ BELEDİYE BAŞKANIYIM”
Gazetemiz imtiyaz sahibi Fatih Kıray’ın, “Benim bir sorum daha var. Konuşma sırasında birlik ve beraberlik dediniz, bunu neye istinaden söylediniz? Yani basında bazı haberler çıktı “Kadir Albayrak Saray’a gerekli önemi vermiyor” diye sorusuna; Başkan Erkiş: Ben en fazla önemsediği belediye başkanı olduğumu düşünüyorum. Saray’ı en fazla önemsediği ilçe olarak görüyorum çünkü Büyük Yoncalı’nın hepimizin bildiği üzere Kapaklı tarafından istenmesi durumu var. Hal böyle olunca bu olayı duygusal bir hale getiriyor belediye başkanımız. Geçen dönem de Saray’da Yoncalı’nın kopuşunu onun “etle tırnak gibi” diyerek önemli çalışmaları var. Saray’ın ekonomik durumu herkesçe bilindiğini göze alarak Saray’ın en önemsediği belediye, benim de en önemsediği belediye başkanı olduğumu düşünüyorum” dedi.
Başkan Albayrak ise, “Geçen dönem Saray 49200 nüfusuna göre 160 trilyonluk TESKİ ve büyük şehir yatırımıyla 262 nüfuslu Şarköy’ün 220 trilyonluk TESKİ ve büyük şehir yatırımı karşılaştırıldığında Saray’a ne kadar önem verildiğini görürsünüz” dedi.

“BÜYÜKYONCALI SARAY’DAN AYRILAMAZ”
Başkan Albayrak, Yoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanması hakkında ise, “Ben şu soruyu sormak istiyorum. Neden 2010,2009 değil de 2014? Doğal gaz da yerleşti. Neden Yoncalı Saray’dan ayrılsın? Ben Büyükşehir belediye başkanı olduğum sürece Büyük Yoncalı Saray’dan ayrılamaz. Şimdi sen Büyük Yoncalı’yı Kapaklı’ya alıyorsun ama Küçük Yoncalı’yı bırakıyorsun. Olmaz. Etle tırnak gibidir, ayrılamaz” diye cevapladı.

Gözlem Gazetesi Muhaberi Mustafa Aydın’ın “Mezbaha konusuna deyindiniz. 2-3 yıldır mezbaha ve farklı projeler hakkında sürekli soruyorum. Hep proje aşamasında diyorsunuz. CHP ziyaretinizde de gündeme geldi Güngörmez’deki Ayaş İçme Suyu Göleti’ne akan kanalizasyonlar hakkında ne diyorsunuz?” sorusuna Başkan Albayrak, “ Kalkacak” diye cevap verdi.

Mustafa Aydın’ın, “Tekirdağ Süleymanpaşa’da verdiğiniz bir demeçte bu yıl devam eden projelerimizi tamamlamak hedefindeyiz dediniz. Bu bağlamda mezbaha ve Saray’ın acil ihtiyacı olan projeler 2019 da olmayacak mı?” sorusuna; Başkan Albayrak, “Proje hazırlamak kolay ancak onun aşamalarını tamamlamak çok zordur. Saray’ın mezbahası için en baştan başladığımızda çektiğimiz sıkıntıları Milli Eğitimden paramızı yatırdığımız halde vermekten vazgeçtiler. O parayı da geri almakta zorlandık. Şimdi ödenek durumunu gözden geçirip bakacağız. Eğer ödenek durumu yeterli ise Saray mezbahası yapacağız” dedi.

“SARAY TEKİRDAĞ’IN EN GÜZEL İLÇESİ OLACAK”
Saray’ın trafik sorunu ilgili sorulan soruya Başkan Albayrak, “ Bazı işlemler çok kolay olmuyor. İnsanlar alışkanlıklarından kolay vazgeçemiyor. Bazıları kaldırımlara park edilmesin diyor bazıları edilsin diyor. Araç sayıları inceleniyor. Bunlar zaman alan şeyler. Özellikle Küçük Yoncalı’daki kamyon yolunu yapabilirsek o zaman buradaki trafik azalmış olacak. Bu dönem içerisindeki verdiğimiz bütün sözler yerine getirilecek” dedi. Albayrak Saray’ın 5 Yıl sonraki durumu ne olacak sorusuna ise cevabı; “Saray %100 içme suyu yenilenen, kanalizasyon çalışmaları bitmiş, yağmur suyu hattını da çektik, arıtma tesisi de var. Bu açıdan Saray şanslı. Bir süre sonra Saray’ın kazmaya bile ihtiyacı olmayacak. Belki şu an bazı sıkıntıları var ama bu sene içerisinde halledilecek ve her şey çok güzel olacak. 5 sene sonra Saray Tekirdağ’ın en güzel ilçesi olacak” oldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.