Başkan Albayrak’tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı
  • Saray Haber
  • Saray
  • Başkan Albayrak’tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Başkan Albayrak’tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

ABONE OL
Ekim 28, 2016 14:20
Başkan Albayrak’tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 93. yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Albayrak mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93. yılını kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.Birinci Dünya Savaşı sonunda imzalanan Sevr Antlaşmasına göre emperyalist güçler tarafından paylaşılan vatan toprakları kurtuluş mücadelesiyle düşman işgalinden kurtarılmış, Lozan Antlaşması ile zaferimiz taçlandırılmıştır.
Mustafa Kemal’in liderliğinde Türk Milletinin kenetlenmesiyle başlatılan Kurtuluş Savaşı’nın büyük bir zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyetin kurulması, eşine az rastlanır bir başarı olarak tarih sayfalarında yerini almıştır. Cumhuriyet, hiçbir zaman esareti kabul etmeyen bir milletin bağımsızlığı için verdiği mücadelenin simgesidir. 29 Ekim’i Türk Ulusuna bayram olarak armağan eden, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim en büyük eserim” dediği Cumhuriyetimiz değerlidir. Türk milletinin tarihinde ulaştığı en yüksek zirve olan Cumhuriyet`i korumak ve yaşatmak bizim birinci görevimizdir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Tekirdağlı hemşehrilerimin ve tüm ulusumuzun Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.