Başkan Buluş, “Esnafla yüzleşemeyecek pozisyondalar”

Başkan Buluş, “Esnafla yüzleşemeyecek pozisyondalar”

ABONE OL
Ekim 3, 2018 20:37
Başkan Buluş, “Esnafla yüzleşemeyecek pozisyondalar”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Saray İlçe Başkanı Rahim Buluş, Ak Parti Saray İlçe Başkanlığı’nın esnafa dağıttığı bildiriye tepki gösterdi.

İYİ Parti İlçe Başkanı Rahim Buluş Çarşamba günü düzenlediği basın açıklamasıyla Ak Parti’nin esnafa dağıttığı bildiriye tepki gösterdi.

“ESNAFLA YÜZLEŞEMEYECEK POZİSYONDALAR”
Ak Partililerin esnafla yüzleşemeyecek durumda olduğunu ifade eden Başkan Buluş, “Partizan olmayan esnafların dükkanına bile girmemiştir bu arkadaşlar. Yüzlerce esnafın dükkanına girmemişlerdir, çayını bile içmemişlerdir ama esnafımızın yanındayız demek gibi bir şaşırtıcı beyanda bulunmuşlar. Üzücü buldum. Samimi olsa ne kadar güzel olurdu. Esnafa mali anlamda nasıl kaynaklar sağlanır, nasıl yardım edilir? Dolar dört liradan yedi liraya çıkmışken altı liralara düşünce bunu gidip esnaflara bakın işler düzeliyor diye anlatmak ta bu arkadaşların yapabileceği bir şey, yani önce eşeğini kaybedip sonra da buldurup adamı sevindirmek gibi bir şey bu.

“ESNAFLA YÜZLEŞEMEYECEK POZİSYONDALAR”
Hakikatten çok şaşırtıcı bir durum ben bu ısrarla söylüyorum ve böyle bir şey yapacaksanız partinizden olmayan, alışveriş yapmadığınız selam bile vermediğiniz dükkanlara da girersiniz, orada selam verirsiniz, onların bir çayını içersiniz veya halini hatırını sorarsınız öyle dağıtırsınız. Bunu gece gizli dağıtmanın anlamı nedir? Bu da şunu gösteriyor ki esnafla yüzleşemeyecek pozisyondalar. Bu dönemde bu bildirinin dükkan kapı altlarından atılmasının amacı aksiyon yaratmaktan başka bir şey değildir.

“TRAJİKOMİK DURUM OLARAK GÖRÜYORUM”
Ülkenin geldiği durum ortada. Tamamen dışa bağımlı. Dün Genel Başkanımızın dediği gibi milli aşuremizin tamamı ithal ürünlerle yapılıyor. Burada esnafın yanında nasıl oluyorlar onu bilmiyorum. Esnaf dükkan kapatıyor, esnafın işleri bozuk borçları var. İnanın borçsuz esnaf bulmak çok zor. Ben de esnafım. Saray’da iki yerde esnaflık yapıyorum. İşlerin ne kadar kötüleştiğini son 1,5 yılda da ne kadar kötüye gittiğini aşırı şekilde hissediyorum. Ben bunu hakikatten üzerine basarak trajikomik durum olarak görüyorum. İnsanların bir şekilde dertlerini dinlemeden, gizlice oraya bildiri bırakmak eski Türk filmlerini hatırlatıyor. Eski Türk filmlerinde sadakayı gece bırakırdı Kemal Sunal. Yani Kemal Sunal’ın gece bahçelere para dağıttığı gibi. Millet zarfı açtığında acaba para falan mı var diye akıllarından geçirmişlerdir. Bu ülkede sadaka kültürünü oluşturan bir siyasi partinin bunu yapması çok normal.

“ESNAFIN YANINDA NASIL OLUNUR?”
Esnafın yanında nasıl olunuyor anlayamadım. Evet ben de her gün esnafın yanındayım. Ben partiden olmayan arkadaşların dükkânlarına da girebiliyorum mesela. Ben en azından onlardan bir adım daha fazla yanındayım. Esnafın yanında nasıl olunur? Bugün Halk Bankası’ndan veya Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi’nden kullandırılan kredilerin ekonomik krizden dolayı birkaç ay ertelenmesiyle veya 1 yıl ertelenmesiyle esnafın yanında olunabilir. Dersiniz ki ‘Hükümete gönderdiğimiz son öneride Esnaf Kefalet Kooperatifi borçlarının 1 yıl ertelenmesi talep ettik. Dersiniz ki yağlı tohumların farkı 5 lira olacak, 10 kuruş daha fazla olacak dersiniz. Böyle olur. İçerik yok, ama sadece kuru gürültü. Ülke kriz durumundayken, esnaf kan ağlıyorken Reis çıkıp ‘Kriz mıriz yok, bunlar spekülasyon’ dediği yerde ilçe yönetiminden ne beklenebilir ki. Aksini beklemek çok ta doğru bir şey değil” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.