Başkan Çoban’dan 18 Mart Mesajı

Başkan Çoban’dan 18 Mart Mesajı

ABONE OL
Mart 17, 2018 11:39
Başkan Çoban’dan 18 Mart Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Çoban, yayınladığı mesajında, Çanakkale Zaferi bugün 103 yaşında. Yurdumuzun emperyalizme teslim edilmeyeceğinin ilk ilanı olan büyük zaferi selamlıyorum. Büyük bir kumandan, öngörü sahibi bir önder ve aklıyla cihanı dize getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en etkili biçimde tarih sahnesine çıkışı da Çanakkale Savaşı’yla başlamaktadır. Çanakkale Savaşı bir son değil, dünya üzerinde halen bitip tükenmek bilmeyen acılar için bir başlangıçtır. Anzak evladının haritada yerini bile bilmediği topraklara, ne için savaştığını dahi bilmeden gönderilmiş olması vicdanlardaki buruk yerini halen koruyor” dedi.

Atatürk’ün hitabından örnek veren Başkan Çoban, “Zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir,” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, özgür bir ülke olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduktan sonra Çanakkale Savaşı’nda ölen Anzak askerleri için şöyle demişti: “Onlar, bu topraklarda canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır” Atatürk’ün bu hitabına daha sonra ‘Bir Anzak Annesi’ tarafından cevap yazıldı: “Gelibolu topraklarında yitirdiğimiz evlatlarımızın acısını, alicenap sözleriniz hafifletti. Gözyaşlarımız dindi. Bir ana olarak bana, bir güzelim teselli bahşetti. Yavrularımızın sonsuz uykularında, huzur içinde dinlendiklerinden hiç kuşkumuz kalmadı. Majesteleri kabul buyururlarsa bizler de kendilerine Ata demek istiyoruz. Çünkü yavrularımızın mezarları başında söylediğiniz sözler, ancak bir öz babanın sözleri gibi yüce, ilahi. Evlatlarımızı bir baba gibi kucaklayan büyük Ata’ya tüm analar adına şükran, sevgi, saygıyla” ifadelerini kullandı.

Başkan Çoban mesajının devamında, “Çanakkale Zaferi’ndeki en önemli gerçek, bir savaş kazanmaktan çok, bir barış yeşertme yeteneğidir. 103 yıl sonra bugün, tarih sahnesindeki bu önemli zaferi böylesi bir bilinçle kutluyoruz. Kurucu önderimizden öğrendiğimiz barış kültürünü bu topraklarda sonsuza kadar yaşatacağımıza dair kimsenin kuşkusu olmasın. Bu vesileyle Çanakkale Zaferi’nin 103. yılını kutluyor, emperyalizme karşı savaşmış Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını saygıyla, sevgiyle ve minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.