Başkan Mandalı “Saray’da Ki Mezbahayı Gerekiyorsa Karlı Köye Alalım”
  • Saray Haber
  • Tekirdağ
  • Başkan Mandalı “Saray’da Ki Mezbahayı Gerekiyorsa Karlı Köye Alalım”

Başkan Mandalı “Saray’da Ki Mezbahayı Gerekiyorsa Karlı Köye Alalım”

ABONE OL
Mart 29, 2017 20:26
Başkan Mandalı “Saray’da Ki Mezbahayı Gerekiyorsa Karlı Köye Alalım”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kapaklı Belediyesi tarafından projelendirilen ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Kapaklı Kültür Merkezinin temel atma töreni 29 Mart Çarşamba günü saat 15.30’da yapıldı.

Temel atma törenine CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Daire amirleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Yüksel, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“TALİHSİZLİKLERLE KARŞILAŞTIK”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan temel atma töreninde proje hakkında bilgiler veren Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün, projenin yer tesliminin 2016 yılında yapıldığının ancak yapılma aşamasında bir takım talihsizlikler yaşandığını ifade ederek, “İki ortak olan yüklenicilerden biri vefat etti. Mevzuat gereği yerine yeri ne başka bir

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yard. Mehmet Zeki Gürcün

isim alınması ile ilgili çalışmalar epeyce uzun sürdü. Netice itibari ile bu işlem sonuçlanmış oldu. Ardından zemin etüdünde ön görülmeyen zeminle ilgili bir takım problemlerle karşılaştık. Bu problemlerin çözümü için ilave bir yatırım ve proje hazırlamamız gerekti. Bu yaklaşık 1 milyon 916 bin lira gibi bir bedel daha önümüze çıkarttı ilave kazıkların yapılması konusunda bunu da gerçekleştirdik.

“KÜLTÜR MERKEZİNDE YOK YOK!”
İnşaat işiyle birlikte bu projenin toplam maliyeti 27 milyon 700 bin lira dır. İnşaatımız 3 bodrum kat, 1 zemin kat ve yine 3 kattan oluşmaktadır. İnşaat alanımız 3657 metre oturma alanında olup toplam kapalı alanımız yaklaşık olarak 16,000 metrekaredir. Bu kültür merkezimizde neredeyse yok yok! Her şey var. İçerisinde 90 araçlık kapalı otopark, çok amaçlı 296 kişilik salon, 5 adet 6 kişilik asansör, yük asansörü, fitnes salonu, türk hamamı, plates salonu, spa merkezi, sauna ve buhar odası, 3 adet cep sineması, 1 balo salonu, sergi salonu, kütüphane, 9 adet derslik, öğretmenler odası, kafe, restaurant, fotoğrafçılık atölyesi, müzik atölyesi, tiyatro atölyesi ve dans atölyesi var. Başlangıçta da söylediğim gibi 3 kat yerin altına inmemiz ve zeminde su çıkması nedeniyle gördüğünüz inşaatta 410 adet fore kazık çakımı gerçekleştirildi. Bunun yarısı demirli ve diğer yarısı demirsiz olarak yapıldı. 22 metre boyunda kazıklar çakıldı. Şuan inşaatımız rutin bir şekilde devam ediyor” diye proje hakkında bilgiler verdi.

“31 YILDIR BELEDİYECLİK YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Gürcün’ün ardından temel atma töreni konuşması için kürsüye gelen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, dedesi Osman Mandalı’nın muhtarlık yaptığı dönemde bu alanın adını millet bahçesi koyduğunu ve o dönem bayram kutlamalarının bu alanda gerçekleştiğini ifade ederek, “1986 tarihinde Belediye olduğumuzda ilk mesaimize bu alanda başladık. 31 Yıldır belediyecilik yapmaya çalışıyoruz. İnşallah Allah ömür verirse tabii ki rahmetli Necmettin Erbakan’ı, Bülent Ecevit’i, Süleyman Demirel’i, Alparslan Türkeş’i de

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı

anmadan geçemeyeceğim. Çok yıllar da devam etmeye çalışacağım ancak elbette ki vatandaşın teveccühü ile. Büyükşehir Belediye Başkanım olmak üzere, değerli mesai arkadaşlarım, belediye meclis üyesi arkadaşlarım ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu proje hayata geçtiğinde inanın Kapaklıyı sizlere zaten anlatmama gerek yok yaşayarak görüyorsunuz. Büyük bir köy olduğunu görüyoruz. İlçe olmanın özelliklerine gelince şu anda 3 yaşında bir ilçeyiz. İşte bu üç yaşında ki ilçede böyle sosyal içerikli faaliyetleri, yaşamsal alanı sunmak ile ilgili böyle yatırımlara ihtiyacımız vardı. Tabii ki aynı yatırımı biz devletten de bekliyoruz. 730 günümüz kaldı. Seçmene verdiğimiz sözümüzü tutmamız lazım” Dedi.

“SARAY’DA Kİ MEZBAHAYI GEREKİYORSA KARLI KÖYE ALALIM”
Başkan Mandalı, konuşmasının devamında Büyükşehir belediyesinin yapacağı yatırımları da sıraladıktan sonra, Kapaklı’nın nüfusunun hızlı bir şekilde arttığını belirterek, Üniversiteye, dere ıslah çalışmasına, üst geçitlere, ilçede ciddi bir şekilde sıkıntı yaratan trafik sorunun çözümüne, engelli ve kadın sığınma evine, prestij caddesine ihtiyacı olduğunu ve yapmaları gerektiğini ifade etti Başkan Mandalı, Kapaklının mezbaha ihtiyacının da olduğunu belirterek gerekiyorsa yıllardır Saray’da yapılması sorun olan mezbahanın gerekiyorsa Karlı köy’e alınarak sorunun çözülmesi gerektiğini ifade etti. Başkan Mandalı, aynı zamanda Tekirdağ’ın vergi verirken 8. sırada olduğunu ama yatırım almaya geldiğinde 58. sırada olduğunu belirtip, Kültür Merkezinin Kapaklıya hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek konuşmasını bitirdi.

“ZATEN YONCALIYI ALMAYA ÇALIŞTIN”
Başkan Mandalı’nın ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Kapaklı’da ciddi yatırımlara imza attık ve yatırımlarımıza devam edeceğiz. Pınarça’nın su sıkıntısı var. Pınarça için su tesisi yapacağız. Kapaklı’ya yakışan bir cami yapacağız” dedi. Başkan Albayrak, konuşmasının devamında Başkan Mandalı’nın Saray’ da ki mezbahayı Kapaklı’ya alalım

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak

sözlerine ithafen “Mezbaha için hemen atlama zaten Yoncalı’yı almaya çalıştın. Bunu bari isteme.” diye ifade etti.

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer’de yaptığı konuşmada, Kapaklı’nın genç nüfusa sahip olduğunu ve gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtulması için kültür merkezlerine ihtiyaç olduğunu belirterek. “Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Kapaklımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Genel Sekreter Oral Karakaya’ya plaket takdimi ve Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş’ın yaptığı duanın ardından temel atma töreni gerçekleştirildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.