Büyükyoncalı İçin Kritik Aşama

Büyükyoncalı İçin Kritik Aşama

ABONE OL
Nisan 14, 2016 01:02
Büyükyoncalı İçin Kritik Aşama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Büyükyoncalı Mahallesinin durumunun incelenmesi için komisyon oluşturulmasına karar verdi.

SÜREÇ NASIL BAŞLADI
2014 yılında Büyükyoncalı Mahallesi Kapaklı´ya bağlanmak için referanduma gitmiş ve 3 bin 925 oyla Kapaklı´ya bağlanılması için evet oyu çıkmıştı. Referandumun ardından Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanma talebi Kapaklı Belediyesi tarafından kabul edilirken Büyükşehir Belediyesi tarafından ret edilmişti.

KAPAKLI BELEDİYESİ KONUYU MAHKEMEYE TAŞIMIŞTI
Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanmasının gündeme gelmesinin ardından bağlanma talebini destekleyen Kapaklı Belediyesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis kararını mahkemeye taşımış ve Tekirdağ İdare Mahkemesinde görülen dava sonucunda Kapaklı Belediyesi’nin başvurusu kabul edilerek Büyükşehir Belediyesi meclis kararı iptal edilmişti.
Ancak Büyükşehir Belediye meclisinde yapılan oylama ile sınır değişikliği kabul edilmemiş ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin Meclis kararını yargıya taşıyan Kapaklı Belediyesi, Meclis kararını iptal ettirmişti. Tekirdağ İdare Mahkemesinin gerekçeli kararında 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun yer alan “Bucak kurulması, kaldırılması, merkezinin belirtilmesi, il ilçe ve bucak sınırlarının ve bucak adlarının değiştirilmesi bir köyün veya kasabanın veya bucağın başka bir il ve ilçeye bağlanması, mühim mevki ve tabii arazi adlarının değiştirilmesi İçişleri Bakanlığının kararı ve Cumhurbaşkanının tasdiki ile” ikinci maddeye vurgu yapmıştı.

KOMİSYON RAPOR SUNACAK
Tekirdağ İdare Mahkemesinin bu kararının ardından İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından, Tekirdağ Valiliği´ne Büyükyoncalı´nın durumunun araştırılması için komisyon kurulması ve komisyon raporunun İçişleri bakanlığına gönderilmesi için yazı gönderdi.

KOMİSYONDA KİMLER VAR?
Vali yardımcısı Ahmet Büyükçelik başkanlığında toplanacak komisyonda, İl İdare Kurulu Müdürü Selami Evli, İl Mahalli idareler Müdürü Aysel Erkmen, İl Kadastro Müdürü İlker Harun Endoğru, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Harita Şube Müdür Vekili Turgut Bolat, Çevre ve şehircilik il Müdürlüğü Mühendisi Süleyman Şireci, Şehir Plancısı Nalan Güven bulunuyor.

ARAŞTIRMALAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Büyükyoncalı Mahallesinin birleştirme talebiyle ilgili kurulan komisyon araştırma çalışmalarına 19 Nisan Salı günü başlayacak ve inceleme, araştırma çalışmalarının ardından komisyon tarafından oluşturulacak rapor nihai kararın belirlenmesi için İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne sunulacak.

KARARI İÇİŞLERİ BAKANLIĞI VERECEK
İçişleri Bakanlığı,5442 sayılı İl İdaresi Kanunun yer alan “Bucak kurulması, kaldırılması, merkezinin belirtilmesi, il ilçe ve bucak sınırlarının ve bucak adlarının değiştirilmesi bir köyün veya kasabanın veya bucağın başka bir il ve ilçeye bağlanması, mühim mevki ve tabii arazi adlarının değiştirilmesi İçişleri Bakanlığının kararı ve Cumhurbaşkanının tasdiki ile” maddesine göre komisyon raporlarını değerlendirecek ve nihai kararı vererek Cumhurbaşkanının onayına sunacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.