Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi’nin Açılışı Yapıldı

Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi’nin Açılışı Yapıldı

ABONE OL
Eylül 29, 2018 11:48
Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi’nin Açılışı Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hayırsever İşadamı Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin tarafından Çerkezköy’de yaptırılan Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi’nin açılışı yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından hayırsever işadamı Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin bir konuşma gerçekleştirdi.

“EĞİTİME YAPILAN YATIRIM GELECEĞİMİZE YAPILAN YATIRIMDIR”
Eğitime yapılan yatırımın önemine değinen Çetin, “Bugün burada bizim için ilçenin yaşandığı tarihi bir güne hep birlikte tanıklık ediyoruz. Teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği günümüzde ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için eğitimli iş gücüne eskisinden çok daha fazla ihtiyacımız var. İyi bir eğitimin üç temel şartı güçlü bir alt yapı, iyi bir donanım ve eğitimde çalışan kaliteli iş gücüdür. Devletimiz bu konularda muhakkak ki elinden geleni yapmaktadır ancak sosyal sorumluluk bilinci taşıyan bizler de maddi imkanlarımız el verdiği ölçüde devlet millet iş birliğini ortaya koymalıyız. Eğitim hizmetinin verileceği binalar için bizlerin koyacağı tek bir tuğlanın bile geleceğimizin inşasında büyük katkısı olduğunu kanaaitini taşıyorum. İnanıyorum ki geleceğimize yönelik yapacağımız en isabetli yatırım çocuklarımıza sağlayacağımız kaliteli eğitimdir. Eğitime yapılan yatırım insanlara ve geleceğimize yapılan yatırımdır. Ülkemizin birçok sanayi kuruluşu bölgemizde yer almaktadır. Teknoloji merkezinin ve sanayinin en fazla ihtiyaç duyduğu ilim bilim insanlarının yetiştirilmesinde ilk adımların atıldığı yerler Fen Liseleridir. Bu aşamaya gelene kadar okulumuza emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ederim. Şahsım ve büyük Çetin grup ailem adına hepinizi saygıyla selamlıyorum. Sağ olun, var olun.” ifadelerini kullandı.

“2019’DA TEKLİ EĞİTİME GEÇMİŞ OLACAĞIZ”
Hayırsever İş Adamı Çetin’in ardından söz alan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, “Bugün bizler için anlamlı ve güzel bir gün. Tekirdağ ilimize bir güzel yatırımın daha açılışındayız. Tekirdağ yoğun göç alan şehirlerimizden biri. Bu bize sorumluluk getiriyor ve görevler yüklüyor. İlimizde 39 okulda ikili öğretim vardı. 16’sı hayırsever desteği olmak üzere 78 Milli Eğitim Bakanlığı projesi yatırım olarak yer aldı. 500 milyonluk yatırımın sonucunda 2019’da tekli eğitime geçmiş olacağız. En iyi ortamlarda çocuklarımızı geleceğe hazırlamak gibi bir çabamız var. 11 bin öğretmenimiz ile çocuklarımıza hizmet veriyoruz. Bu anlamda inşallah Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi de bu yatırımların arasında en güzellerinden biri olacaktır. Seval-Ahmet Çetin çiftimize şöyle seslenmek istiyorum, “Fikri ve vicdanı hür, irfanı hür, geleceğe güvenle bakan bu ülkeyi, bu yurdu ilelebet payidar kılacak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği gibi, muhassır medeniyetlere çıkacak gençler yetiştirilecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Eğitim kurumumuz ilimiz özelinde ülkemize hayırlar getirsin.” diye konuştu.

Ulusan’ın ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,”Tekirdağ, Türkiye’de en fazla göç alan ikinci şehri. Bu da her yıl okul ihtiyacı demektir. En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Bu da ancak eğitim ile olur. Ben böylesi hayırlı bir yatırım yaptığı için Ahmet Çetin’e teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Kadir Albayrak’ın ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çerkezköy’e fen lisesi kazandırdığı için Ahmet Çetin’i tebrik ettiğini belirterek, okulun tüm Çerkezköylülere hayırlı olmasını temenni ettiğini belirtti.

Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi Açılış töreni, yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimi ve ile son buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.