CHP 92. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

CHP 92. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

ABONE OL
Eylül 10, 2015 12:28
CHP 92. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’nin 92. Kuruluş yıldönümü kutlamalarına Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Belediye Başkan Yardımcıları Dilaver Perçin ve Arif Naci Öngören, CHP Saray İlçe Başkanı Demir Ali Demirel, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Kadın ve Gençlik Kolları, CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, CHP Saray Belediye Meclis Üyeleri, Saray Kent Konseyi Başkanı Mehmet Bilecen ve partililer katıldı.

CHP Saray İlçe Teşkilat binasının önünde başlayan 92. Yıl Kutlamaları Kortej halinde Atatürk Alanı’na yapılan yürüyüşle devam etti. CHP Saray İlçe Başkanı Demir Ali Demirel tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulurken, Dağlıca ve Iğdır’da şehit olan asker ve polisler için saygı duruşunda bulunuldu.
İstiklal Marşı ile devam eden törende günü anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Başkanı Demir Ali Demirel yaptı. Konuşmasına CHP’ye gönül veren bütün partililerin 92. kuruluş yıldönümünü kutlayarak başlayan Demirel “Mustafa Kemal Atatürk’ün bize vermiş olduğu ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarma görevini yüklenen, cumhuriyet değerlerine gönül veren, devrim ilkelerini sonuna kadar savunmaya kararlı yürekli insanlar, değerli Saraylılar herkesi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nin 92. kuruluş yıldönümü törenini icra etmek için toplanmış bulunmaktayız. Başta Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit olmak üzere önceki genel başkanlarımızı ve kurucularımızı saygı ve rahmetle anıyorum. Fakat bu buruk ve üzüntülü bir tören olarak tarihe geçecek Hakkâri ve Iğdır’da PKK ile yaşanan çatışma sonucu şahadet şerbetini içmiş vatan evlatlarını rahmetle anıyor yakınlarına sabır diliyorum. CHP Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde 9 Eylül 1923’te önce Halk Fırkası adıyla kurulmuştur 1924’te Cumhuriyet Halk Fırkası olmuş 1935 yılında ise Cumhuriyet Halk Partisi adını almıştır. CHP’nin amblemi olan 6 okun, 2 ressam tarafından bir kütüphanede çizilmediğini belirtmek isterim. CHP’nin savaş meydanlarında kurulan dünyanın en eski 10 partisinden birisidir.
CHP, dünya siyasetinde ender rastlanan, özellikli tarihi olan bir partidir. Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti’nin, Kuva-yi Milliye’nin devamı, kurtuluş savaşı yönetmiş, devlet kurmuş bir partidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Benim iki büyük eserim var, biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri de Cumhuriyet Halk Partisidir’ demiştir. CHP, siyaset dünyamızda geçmişte var olmuş ve şu anda varlığını sürdüren, ayrıcalıkları olan bir partidir. Ulusal mücadele içinde doğmanın Atatürk tarafından kurulmanın onurunu taşıyan cumhuriyetin kurucusu, devrimlerin sahibi ve uygulayıcısı, Türkiye’nin en köklü partisidir. CHP, Anadolu aydınlanmasının, demokrasinin, sosyal demokrasinin, laikliğin, çağdaşlığın, Türkiye’nin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün, direnişin ve devrimin partisidir.
Biz CHP’liler olarak, sahiplendiğimiz mirasın ve bu mirasın bize yüklediği sorumlulukların bilincindeyiz. Bütün bunları gençlerin bilmesi için fırsat buldukça anlatmaya çalışacağız. Yani siz sıradan bir siyasi partinin çelengini koymaya gelmediniz buraya. Bugün iktidarda bulunanların CHP’nin bu misyonunu ve faziletlerini anlamasını beklemiyoruz. Ama bu gün demokrasimiz geriletilip, otoriter eğilimler ilerletilirken, hukuk devleti yok edilip yargının iktidarın sopası işlevi görürken, sosyal devlet iane devletine dönüştürülürken, kamunun imkânları yandaşlara ayrıcalıklı bir şekilde dağıtılırken, milletimizin birliği ve ortak idealleri yok edilirken, komşularıyla kavga edip ülkemizin sınır güvenliğini, vatandaşlarımızın can güvenliğini tehlikeye atan bir iktidar varken, basın özgürlüğü, toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme özgürlüğü yok sayılırken, partimizin ve ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘yurtta barış, dünyada barış’ sözleri göz ardı edilirken, biz CHP’lilere düşen sorumluluk büyüktür, önemlidir.
Son günlerde Türkiye yanıyor. Dağlıca’da bu yangının en alevli ve acı olaylarından biri yaşandı ne yazık ki. Türkiye bu yangını söndürecek bir iradeden mahrum ülkeyi yönetme kabiliyetini kaybetmiş bir iktidarla baş başayız. Pazar günü, Dağlıca’dan şehit haberlerinin geldiği saatlerde, Sayın Başbakan bir şehit polisin çocuğunu önüne oturtmuş maç izliyordu. Şu acıklı manzaraya bakın. Terör ne olursa olsun lanetlenmeli, çünkü terör din, dil, ırk gözetmiyor. Bu zorlu dönemden geçerken herkesin sağduyulu olmasını temenni ediyor, kahrolsun PKK ve iş birlikçileri diyoruz. Bu ülkeyi siz tanımıyorsunuz, bu yapılanların hesabını elbette ödeyeceksiniz.
Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde dediği gibi; ‘Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!’
92. yılına CHP bu gün ‘özgür, mutlu ve rengârenk bir Türkiye’, hak ve özgürlüklerin egemen, yurttaşlarımızın eşit ve barış içinde yaşadığı bir Türkiye, siyasetin kişisel çıkar ve toplumsal dayatma aracı değil, yurttaşa hizmetin yolu olduğu bir Türkiye, hukukun üstün, yargının bağımsız ve tarafsız olduğu bir Türkiye, çoğulcu, katılımcı ve güçlü demokrasiye sahip bir Türkiye, bilim, kültür ve sanatın özgür, yaratıcı ve yükselen bir değer olduğu Türkiye, halkımız için, halkla birlikte, herkes için huzurlu ve refahı yükselen bir Türkiye demektir. Dev çınar yeni filiz 92 yıldır beraberiz.” dedi.
Atatürk Alanı’nda gerçekleştirilen tören sonrası 92. Yıl Kutlamaları CHP Saray İlçe Başkanlığı önünde düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

IMG_4025 IMG_4028 IMG_4030 IMG_4032

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.