CHP’de Yerel Seçimler İçin Aday Adaylığı Ücretleri Belli Oldu
  • Saray Haber
  • Saray
  • CHP’de Yerel Seçimler İçin Aday Adaylığı Ücretleri Belli Oldu

CHP’de Yerel Seçimler İçin Aday Adaylığı Ücretleri Belli Oldu

ABONE OL
Aralık 31, 2023 15:12
CHP’de Yerel Seçimler İçin Aday Adaylığı Ücretleri Belli Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2019’un Mart ayında gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olacakların ne kadar ücret ödeyecekleri belli oldu.

Bu konuda ilk açıklama Cumhuriyet Halk Partisi’nden geldi. CHP yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanlığı ve belediye başkanlıkları gibi pozisyonlara aday adayı olacakların ne kadar başvuru ücreti ödeyeceklerini açıkladı.

CHP’DE ADAY ADAYI ÜCRETLERİ BELLİ OLDU İDDİASI
CHP, yerel seçimler konusunda son gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında önemli kararlar aldı. Alınan bu kararlar arasında aday adaylığı için gereken şartlar ve ücretler belirledi. Ayrıca söz konusu MYK toplantısının da 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel yönetimler seçiminde aday adayı olmak isteyenlerin başvurularını 1-19 Ekim 2018 tarihlerinde yapabileceklerinin konuşulduğu iddia edildi.

Ayrıca bu konuda elde edilen bilgilere göre, CHP’den aday adayı olmak isteyen il, ilçe ve belde başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin 1 Ekim tarihi ile 12 Ekim tarihi arasında bulundukları görevlerden istifa etmeleri gerektiği ifade edildi. Milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve muhtarların ise adaylık için istifa etmeleri gerekmiyor.

ADAY ADAYLIĞI BAŞVURU ÜCRETLERİ EN AZ 250 TL, EN ÇOK 10 BİN TL
CHP MYK toplantısında alınan yerel seçim başvuru ücretlerine yönelik kararda, başvuru ücretleri de belirlendi. Bu kapsamda nüfus dağılımına göre belirlenen aday adaylığı başvuruları için en az 250 TL başvuru ücreti ödenecek. Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevleri için başvuru yapacak olanlar ise 10 bin TL başvuru ücreti ödeyecekler.

Aday adaylığı için belirlenen başvuru ücreti kararları şöyle; büyükşehir belediye başkanlığı için aday adayından 10 bin, nüfusu 100 bin ve üzeri il ilçeler için 7 bin 500, nüfusu 50-100 bin arasındaki belediye başkanlığı için 5 bin lira alınacak. Nüfus yoğunluğu daha az olan yerlerde başvuru ücretleri düşüyor. Buna göre, nüfusu 15-50 bin olan il, ilçe ve belde belediye başkanlığı için 3 bin, nüfusu 15 binin altındakiler için bin 500, nüfusu 100 binin üzerindeki ilçelerde belediye meclisi ve il genel meclisi üyeliği için ise 3 bin 500 lira ücret talep edilecek.

En düşük ücret ise belediye meclis üyeliği adaylığı için belirlendi. Nüfusu 50-100 bin arasındaki ilçelerde belediye meclisi ve il genel meclisi üyelikleri için 2 bin, 15-50 bin arasındaki yerlerde bin, nüfusu 15 binin altındaki yerlerde ise 250 lira alınacak. Nüfusu 15-50 bin olan beldelerde belediye meclis üyeliği için 500 lira talep eden CHP, nüfusu 15 binin altındaki beldelerde belediye meclis üyeliği için de 250 lira ödenti alacak.

KADIN VE GENÇ ADAYLAR YARI FİYAT ÖDEYECEKLER
Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday adaylığı için başvuru yapacak olan kadın ve gençler yukarıda yer alan ücretlerin yarısını ödeyecekler. CHP ayrıca engelli, şehit yakınları ve gaziler tarafından yapılacak başvurularda, başvuru ücreti talep etmiyor.

Kaynak: Kamupersoneli.net

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.