Cumhuriyetin 95. Yılı Coşkuyla Kutlandı

ABONE OL
Ekim 29, 2018 14:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyetin 92, yılı tüm yurtta olduğu gibi Saray’da da coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sabah erken saatlerde Kaymakamlık makamında tebrik kabulüyle başladı. Kaymakam Adnan Tezcan, Garnizon Komutanı Albay Fatih Solmazlar, Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Emniyet Müdürü V. Oğuz Günhan ve İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Emrah Kaya Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. kuruluş yıldönümü ülke genelinde olduğu gibi Saray’da da coşku ile kutlandı. 28 Ekim Pazar günü başlayan kutlama programı 29 Ekim Pazartesi günü pazar yerinde devam etti. Kutlama törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. yıldönümü kutlamaları 29 Ekim Pazartesi günü devam etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Saray Kaymakamı Adnan Tezcan tarafından Kaymakamlık makamında tebrikat töreni gerçekleştirildi. Kutlamalar tebrikat merasiminin ardından pazar yerinde devam etti. Saray Kaymakamı Adnan Tezcan, Garnizon Komutanı Albay Fatih Solmazlar ve Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban vatandaşların, öğrencilerin ve askeri birliklerin bayramını kutlaması ile başlayan programda Türk Bayrağı İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekildi.

“CUMHURİYET İDARESİ İNSAN ONURUNA EN UYGUN İDARE ŞEKLİDİR”
Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Kaymakam Adnan Tezcan konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Cumhuriyet, cumhurun bugün ki adıyla milletin egemenliğine dayanan, milletin devleti idare ettiği bir yönetim şeklidir. Cumhuriyet idaresinde hiçbir sınıf, zümre veya kişi ayrıcalıklı değildir. Diğer bir deyişle Cumhuriyet idaresinde ayrıcalıklı tek bir sınıf vardır o da milletin ta kendisidir. Cumhuriyet idaresi insan onuruna en uygun idare şeklidir. İşte bu anlayışla 95 yıl önce bugün Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Büyük Millet Meclisi bu idare şekline büyük milletimize armağan etmiştir. Ordusu yokken 7 den 77’ye herkes asker olmuş, cephanesi yokken bedenini vatanına siper etmiş kurtuluş ümidi yokken inancını bir meşale gibi parlatmış olan bu milletten daha fazla cumhuriyeti hak eden bir millet olabilirmiydi. 29 ekim 1923 Tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare cumhuriyet idaresidir diyerek ilan ettiği cumhuriyet Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyette egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Halk kendi kendisini yönetme şeklini temsilcileri aracılığı ile kullanır. Bu yönetimde yurttaşların seçme ve seçilme hakkı vardır. Devlet yönetimi sınıfların, kişilerin, ailelerin, bir zümrenin eline bırakılamaz. Milletin bütün bireyleri yönetime katılabilirler ve söz sahibi olabilirler. Çünkü cumhuriyet yönetiminde bütün vatandaşlar eşit haklara sahiptir. Cumhuriyetin en büyük erdemi Türk toplumunun millet olma bilincine kavuşturulması ve birey vatandaş konumuna yükseltmesidir. Ne hazindir ki 95 yıl önce Türk Milletini esarete mahkum etmek isteyen güçler o günden beri sevdalarından asla vazgeçmediler. Son olarak 15 Temmuz 2016’da iki yıl önce yeni ve daha büyük sindi bir planı bir kez daha sahneye koydular. Fakat Türk milleti yüce ferasetiyle bu kahpe oyunu daha o dakika sezmiş cumhurun başı cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde saldırıyı bertaraf etmeyi başarmıştır. Buda gösteriyor ki cumhur bir kez daha cumhuriyetine sahip çıkmıştır. Böylece yüce milletimiz cumhuriyet idaresini hak ettiğini bir kez daha bütün dünyaya kanıyla ve canıyla ispat ve ilan etmiştir. Cumhuriyet hepimizin onurudur. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurulduğu bu çok anlamlı günün yıl dönümünde büyük Türk milletinin bayramını kutluyor, büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını, şehitlerimizi şükran minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

Kaymakam Tezcan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Özel 2015 Saray Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Adıyaman yöresi halk oyunu sergilendi.

Halk oyunu gösterisinin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. İlkokullar arasından gerçekleştirilen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Saray Kaymakamı Adnan Tezcan, ortaokullar arasında düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri Garnizon Komutanı Albay Fatih Solmazlar, kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Belediye Başkanı Nazmi Çoban, afiş yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Saray Cumhuriyet Başsavcısı Emre Duman tarafından takdim edildi.

Kutlama programının son kısmı askeri ve okulların geçişine sahne oldu. Seyirciler tarafından yoğun ilgiyle izlenen geçit töreninde öğrenciler bando takımı eşliğinde protokol önünde geçiş sağlarken, gaziler ve komando birlikleri geçişlerini gerçekleştirdiler. Törenin en heyecanlı kısmını oluşturan geçit töreni vatandaşlar tarafından büyük ilgi ile takip edildi.

Geçit merasiminin tamamlanmasının ardından kutlama programı sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.