Güneşin Zararlı Işınları Etkinliklerle Anlatıldı

Güneşin Zararlı Işınları Etkinliklerle Anlatıldı

ABONE OL
Kasım 26, 2019 13:40
Güneşin Zararlı Işınları Etkinliklerle Anlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Kanser Derneği ve Daylong iş birliği ile hayata geçirilen “Bu Sene Gölge Oyunu Oynamaya Var Mısınız?” projesiyle güneşin zararlarından korunma hakkında bilgilendirmek ve cilt kanseri konusunda farkındalık yaratmak adına etkinlikler düzenlendi.

GÜNEŞİN ZARARLI IŞINLARI ETKİNLİKLERLE ANLATILDI
Tüm canlıların hayat devamlılığı için vazgeçilmez bir yaşam kaynağı olan “güneş”; dikkat edilmediği takdirde sağlığı tehdit eden bir unsur olabilir. Türk Kanser Derneği ve Daylong iş birliği ile hayata geçirilen “Bu Sene Gölge Oyunu Oynamaya Var Mısınız?” projesiyle güneşin zararlarından korunma hakkında bilgilendirmek ve cilt kanseri konusunda farkındalık yaratmak adına etkinlikler düzenlendi. Türk Kanser Derneği ve Daylong iş birliğinde hayata geçirilen ‘Bu Sene Gölge Oyunu Oynamaya Var Mısınız?’ projesinde güneşin zararları ve güneş koruyucu kullanımının önemi konusunda bilgilendirmeler yapılarak cilt kanseri konusunda farkındalık yaratmak amaçlanıyor. Proje kapsamında 12-13 Ağustos tarihlerinde Bodrum Gündoğan Halk Plajı’nda, 14-15 Ağustos tarihlerinde ise Antalya Yaşam Park’ta bilinçlendirme etkinlikleri düzenlendi. Cilt kanserinden korunmanın ilk adımının güneşin zararlı ışınlarından korunmak olduğunu belirten uzmanlar; güneş ışınlarının dik geldiği 10:00-16:00 saatleri arasında güneşe direkt maruz kalınmaması ve mutlaka güneş koruyucu kullanılması konusunda uyarıyor. Güneş koruyucu kremlerin suya dayanıklı formüllerden tercih edilmesi, yüzme, aşırı terleme ve kurulanma sonrası tekrar uygulanması öneriliyor.
Güneş ışınlarının özellikle çocuklarda kemik gelişimi, bağışıklık siteminin güçlenmesi ile vücudun direncinin artması, D vitaminin sentezlenmesi gibi son derece hayati faydaları vardır. Ancak dikkatsizce güneş ışınlarına maruz kalmakla cilt yanıkları, cildin erken yaşlanması, vücudun sıvı elektrolit dengesizliği, göz sağlığı ile ilgili sorunlar ve cilt kanseri gibi son derece tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Özellikle çocukluk ve ergenlik döneminde oluşan güneş yanıkları, ilerleyen yaşlarda cilt kanserinin gelişmesinde büyük risk oluşturur. Bu nedenle güneşin zararlı ışınlarından korunma hakkında bilgi sahibi olmak ve güneş koruyucuları kullanma alışkanlığı kazanmak büyük önem taşımaktadır.

TÜRK KANSER DERNEĞİ HAKKINDA
Türk Kanser Derneği, 1964 yılında kurulmuş, Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşlarının başında gelmektedir. T.C. Bakanlar Kurulu’nun 1964/6-3728 sayılı kararı ile Kamu Yararına Çalışan Dernekler statüsü kazanan ve 74/8750 sayılı kararı ile Türk adının kullanım hakkına da sahip olan Türk Kanser Derneği, kurulduğu günden bu yana 1.000.000’dan fazla vatandaşımızın yanında olmuştur.
Türk Kanser Derneği, kurulduğu günden bugüne kadar milyonlarca imkanları kısıtlı kanser hastasına; Tarama, tedavi, takip, psikolojik destek, beslenme danışmanlığı, ikinci görüş, palyatif bakım ve onkoloji koçluğu konularında destek olmuş ve olmaya devam edecektir. Derneğimiz, topluma koruyucu sağlık hizmetlerini ulaştırmak ve toplumda erken tanı bilinci oluşturmak için ücretsiz sağlık tarama hizmetlerini kesintisiz olarak halkımıza sunmaktadır. Aynı zamanda belediyeler ve kurumlarla işbirliği içinde, toplumu kanser hakkında bilgilendirmek amacıyla seminer ve konferanslarda düzenlemektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.