Karpat; “Şiddete karşı sessiz kalmayacağız”

Karpat; “Şiddete karşı sessiz kalmayacağız”

ABONE OL
Kasım 23, 2018 14:16
Karpat; “Şiddete karşı sessiz kalmayacağız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saray Kent Konseyi Kadın Meclisi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslar arası Dayanışma Günü Mesajı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Saray Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ünzile Karpat yayınladığı mesajında, “Her türden baskıya, şiddete, tacize ve tecavüze karşı sessiz kalmayacağımızı deklare ediyoruz” dedi.

Başkan Karpat’ın mesajı şu şekilde;
Birleşmiş Milletler tarafından 1999 yılında ilan edilen “ 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslar arası Dayanışma Günü” kadına yönelik şiddetin tüm biçimlerine karşı omuz omuza mücadelenin gerekliliğini ve önemini hatırlatan bir gündür. Türkiye’de 2018’in ilk 6 ayında 206 kadınımız öldürülerek, yaşama hakları ellerinden alınmıştır. Yapılan bir araştırmaya göre 01.01.2016-31.08.2018 tarihleri arasında en az 1012 kadın öldürülmüş, en az 870 kadın şiddet görmüş, en az 342 kadın tecavüze uğramıştır. Bunun yanı sıra her gün onlarca kadınımız gerek ev ortamında gerek iş ortamında psikolojik şiddete, ekonomik şiddete de maruz kalmaktadır. Kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi için yapılan yasaların ve bu yasaların uygulanmasının ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Ayrıca ülkemizde kadına bakış açısının da değişmesi gerektiğinin önemini savunuyoruz.
Mustafa Kemal Atatürk 1923’te İzmir’de yapmış olduğu bir konuşmasında kadının önemini şu sözlerle dile getirmiştir: “Bir toplumun yarısı zincirlerle ayağından yere bağlıyken diğer yarısının göklere yükselmesi mümkün değildir.”
Saray Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak kadınlarımıza uygulanan şiddetin her türünü kınıyor; cinsiyet ayrımcılığı olmayan, şiddet olmayan, kadınların sosyal, siyasi ve ekonomik hayatta daha çok yer aldığı bir dünya hak ettiğini bir kez daha dile getiriyoruz. Her türden baskıya, şiddete, tacize ve tecavüze karşı sessiz kalmayacağımızı deklere ediyoruz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.