Darbe Girişimi Saray´da Protesto Edildi

Darbe Girişimi Saray´da Protesto Edildi

ABONE OL
Temmuz 17, 2016 13:32
Darbe Girişimi Saray´da Protesto Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saray´da vatandaşlar gece saat 22.00´da, darbe girişimine karşı birlik ve beraberlik mesajları vererek, yaşanan olayları protesto etti.

Cuma akşamı yapılan darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Saray’da da halk sokaklara döküldü. Yaşanan darbe girişimine karşı Cuma gecesi sokaklara dökülen Saraylı vatandaşlar, Cumartesi akşamı da meydanlarda protestolarını devam ettirdi.
Saray Kaymakamı Alp Arslan, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı protesto toplantısında, Kaymakam Alp Arslan, demokrasiye, hukuka, parlamentoya ve milli iradeye karşı yapılan darbe girişimini şiddetle kınayan bir basın açıklaması yaptı. Cumartesi akşamı saat 22.00 sıralarında Atatürk Anıtı önünde bir basın açıklaması yapan Kaymakam Alp Arslan,”Saygı değer Saraylılar, öncelikle devletimizin, milletimizin ve demokrasimizin geleceği için bir araya gelen sizlere teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. 15 Temmuz Cuma günü milli irademizi teslim almak isteyenlere karşı devletimiz ve milletimiz gerekli kararlığı göstermiş ve Allah’ın izniyle bu darbe girişimine fırsat vermemiştir.Milletimize, geleceğimize, bayrağımıza, devletimize yönelik bir saldırı da nasıl bir araya geldiğimizi ve birlik olduğumuzu dün gösterdik, bugün burada da gösteriyoruz ve her zaman göstereceğiz. Sözlerime son verirken, şehitlerimizi rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyor ve milletimize geçmiş olsun diyor. Herkese saygılarımı sunuyorum” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.