Meclisi Göreve  Çağırdılar!

Meclisi Göreve Çağırdılar!

ABONE OL
Eylül 22, 2018 12:35
Meclisi Göreve  Çağırdılar!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÇORLU BİMİS Sendikası konferans salonunda DİSK/EMEKLİ-SEN Trakya Bölge Temsilciler toplantısı düzenlendi.

Edirne, Lüleburgaz, Çorlu, Tekirdağ yöneticileri ve Genel Başkan Veli Beysülen’in katılımıyla yapılan toplantıda, Trakya Baştemsilciliği’ne Av. Haşim Korkmaz, yardımcılıklarına İsmail Öztok, Taner Günerbüyük seçildi. Disk/Emekli-Sen olarak “MECLİSİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ” başlıklı bir imza kampanyası yürüttüklerini belirten Beysülen, düzenlediği basın açıklamasında sunları söyledi:

“DENETİM MEKANIZMALARI YOK EDİLMİŞTİR!”
“Yaşadığımız ülke Türkiye 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan ve bizce kabul edilmeyen, ancak YSK’nın son dakika darbesiyle kabul edildiği açıklansa da, tartışmaları uzun yıllar sürecek, Anayasa referandumu sonucu, resmi adı, cumhurbaşkanı Hükümet sistemi uygulaması ile tüm denetim mekanizmaları yok edilmiş, denetimsiz tek adam yönetimi, yeni yönetim biçimi olarak anayasa güvencelerine kavuşmuştur.”

“KRİZİN FATURASINI HALKA ÖDETMEK İSTİYORLAR”
“Türkiye emekçi halkının yaşamını günden güne çekilmez hale getiren krizin, ağırlaşarak sürdüğü bu günlerde, halkın iradesinin temsilcisi olan TBMM’nin devre dışı bırakılması ve ülkenin tek kişinin atadığı bakanlar tarafından yönetiliyor olması, toplumun parlamentoya güvenini sarsacak ve parlamentonun gereksizliği algısına yol açabilecek tehlikeli bir uygulamadır.
Kuşkusuz emekçi halkın bu krizin ağır sonuçlarından korunması, parlamenter demokrasinin eksiksiz işletilmesi ve bakanların halkın halkın temsilcilerinden oluşan parlamentoya hesap vermeleri ile mümkündür.”

“MECLİSİ GÖREVE ÇAĞRIYORUZ”
“Yapılması gereken TBMM ‘nin inisiyatif alması ve içinde 12 milyon 300 bin emeklinin de bulunduğu, halkın büyük çoğunluğunun ihtiyaçlarına uygun ekonomik politikalar uygulanmasını sağlayacak kanuni düzenlemeler yapmaktır.”

DİSK/Emekli-Sen Trakya Baştemsilcisi seçilen Av. Haşim Korkmaz’da yaptığı açıklamada; DİSK/Emekli- Sen olarak il, ilçe örgütleri ile birlikte Tüm Trakya’da “MECLİSİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ” İmza kampanyasını örgütleyeceklerini söyledi. Demokrasi mücadelesinden emekli olunamayacağını belirten Korkmaz, tüm emeklileri imza kampanyasına aktif katılıma davet etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.