Orman Yangını Korkuttu

ABONE OL
Mart 31, 2017 11:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Safaalan mahallesinin ormanlık bölgesinde dün öğlen saatlerinde çıkan yangın korku yaratırken ekiplerin uzun uğraşları sonucu kontrol altına alındı.

Dün öğlen sıralarında nedeni henüz belirlenemeyen bir sebepten Safaalan Mahallesi Doğakent mevkiinde yangın çıktı. Rüzgarında etkisiyle büyüyen orman yangınını Safaalan Mahallesi Gönüllü İtfaiye Timi, Binkılıç İtfaiyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri ve Saray Belediyesi Personelinin uzun uğraşları sonucunda gecenin ilerleyen saatlarinde söndürüldü.

“ÇIKIŞ NEDENİ BİLİNMİYOR”
Yangının neden çıktığı ilk belirlemelere göre tespit edilemezken, İtfaiye araçlarının zorlu arazi koşullarında ilerlemesi zorlaştığı için Orman İşletmesi’nin iş makinaları, itfaiye araçlarının giremediği noktalarda yangına müdahale etti. Yangının tamamen söndürülmesinin ardından yangının ne kadar alanı etkilediği ve yangına neyin sebep olduğu tespit edilecek.

“ORMANLARIMIZA VE GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ!”
Yangının söndürülmesinin ardından Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban “Ormanlarımıza ve Geleceğimize Sahip Çıkacağız! 30 Mart 2017 Perşembe günü Ayvacık ve Safaalan Mahallelerimizde gerçekleşen orman yangınlarına ivedilikle ve fedakarca müdahale eden Saray Belediyesi personelini tebrik ederim. En büyük zenginlik kaynağımız olan ormanlarımızı korumak, hayattaki belki de en önemli vazifemizdir. Bu bilinçle hareket eden, yaşamını bu öğretiyle şekillendiren ve gelecekte bu yoldan ilerleyen nesiller yetiştireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Bu anlamda, gecenin geç saatlerine kadar bölgemizin akciğeri konumunda olan iki ayrı alandaki yangını başarıyla söndüren vefakar ekibimizi kutlar, tüm Saray halkı andına Saray Belediye Başkanı olarak teşekkürlerimi sunarım” diyerek bir açıklama yaptı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.