Saray’da 30 Ağustos Kutlamaları

Saray’da 30 Ağustos Kutlamaları

ABONE OL
Ağustos 30, 2016 15:40
Saray’da 30 Ağustos Kutlamaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

30 Ağustos Zafer Bayramı ülkenin her noktasından olduğu gibi Saray’da da törenlerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Atatürk Alanında gerçekleştirilen törene vatandaşların ilgisiz kalması dikkat çekti. Atatürk alanında gerçekleştirilen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ağustos Zafer Bayramının 94. Yıl dönümü Atatürk alanında gerçekleştirilen törenle kutlandı. İlçe protokolü ve STK temsilcilerinin katıldığı çelenk koyma töreninin ardından kutlama programı Saray Kaymakamlığı’nda devam etti.

KİMLER KATILDI?
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programına Saray Kaymakamı Alp Arslan, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Nuri Taştekin, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Cumhuriyet Savcısı Neslihan Okudur, İlçe Emniyet Müdürü V. Ekrem Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Bulut, Saray Belediyesi Meclis Üyeleri, kaymakamlık daire amirleri, AK Parti Tekirdağ İL Yönetim Kurulu Üyeleri Ümit Süthan ve Hakan Özgül, CHP Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdül Taşyasan, AK Parti İlçe Başkanı Özkan Yaman ve Yönetim Kurulu üyeleri, CHP İlçe Başkanı Demir Ali Demirel ve Yönetim Kurulu üyeleri, MHP İlçe Başkanı Lütfü Mercan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile STK temsilcileri katıldı.

HALKIN BAYRAMINI KUTLADILAR
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Saray Kaymakamlığı çelengi Atatürk anıtına konuldu. Kaymakamlık çelenginin ardından sırasıyla Garnizon çelengi ve belediye çelengi Atatürk anıtına konuldu. Çelenk sunma merasiminin tamamlanmasının ardından Kaymakam Arslan katılımcıların bayramını kutladı.

“30 AĞUSTOS BİR DÖNÜM NOKTASIDIR”
Protokol üyelerinin katılımcılarının bayramını kutlamasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Topçu Üsteğmen İbrahim Kapan tarafından yapıldı. 30 Ağustos zaferinin bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Topçu Üsteğmen Kapan konuşmasında, “Bugün Ulu Önder M. Kemal Atatürk’ün ve yine kahraman milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, yine milletimizle el ele gerçekleştirdiği zaferin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümündeyiz. Bu bayramı haklı bir gurur ve sevinç içerisinde kutluyoruz. Büyük Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile başlayan milli mücadele, Türk Milletinin varını yoğunu ortaya koyarak, ordusuna verdiği destek ile devam etmiş ve Sakarya Meydan Muharebesi ile düşmanın taarruz gücünü kırmıştır. Başkomutanlık Muharebesi ise milli mücadele tarihinde bağımsızlığın kazanılması ve yıkılmış bir imparatorluğun küllerinden Türkiye Cumhuriyeti’nin yaratılmasının bir dönüm noktası olmuştur. Ebedi Başkomutanımız Atatürk ve arkadaşları tarafından her aşaması bir deha ile planlanmış ve yine yönetilmiş bu zafer Türk ulusunun özgürlük düşüncesini ölümsüzleştiren bir destan olmuştur” dedi.

“TSK BUNDAN SONRA DA CUMHURİYETİN BEKASINI SAĞLAMAYI SÜRDÜRECEKTİR”
Konuşmasının son bölümünde Türk Silahlı Kuvvetlerinin Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasını sağlamayı sürdüreceğini belirten Üsteğmen Kapan, “Türk Silahlı Kuvvetleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yüce Türk ulusundan aldığı destekle, Atatürkçü düşünce sisteminin rehberliğinde, çağdaş, laik ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasını sağlamayı sürdürecektir. Hiçbir güç Türk Silahlı Kuvvetlerini bu görevlerinden alı koyamayacaktır” dedi.

KAYMAKAM ARSLAN, TEBRİKLERİ MAKAMINDA KABUL ETTİ
Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından okunan şiirlerin ardından kutlamaların ilk bölümü sona erdi. Kutlamaların ikinci bölümünde Kaymakam Alp Arslan tebrikleri makamında kabul etti.

IMG_9398

IMG_9378

IMG_9389

IMG_9435

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.