Tekirdağ Kabotaj Bayramı Coşkusuna Ev Sahipliği Yaptı

Tekirdağ Kabotaj Bayramı Coşkusuna Ev Sahipliği Yaptı

ABONE OL
Temmuz 1, 2019 11:18
Tekirdağ Kabotaj Bayramı Coşkusuna Ev Sahipliği Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Denizcilik ve Kabotaj Bayramını her sene olduğu gibi bu sene de, düzenlediği etkinlikler ve yarışma ile kutladı.

Süleymanpaşa ilçesi Sahil Dolgu Alanında gerçekleşen 93. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliklerine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdür Vekili Dr. İbrahim İçöz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Fatih Ünsal, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkan Vekili Serap Uluç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

VATANDAŞLARA BALIK EKMEK İKRAM EDİLDİ

Sabah saatlerinde başlayan Kabotaj Bayramı etkinliklerinde ilk olarak çok sayıda vatandaşın katılımı ile tekne turu düzenlendi. Balık ekmek ikramının olduğu turda vatandaşlar, hem deniz turunun keyfini çıkarma hem de canlı müzik eşliğinde eğlenme fırsatı yakaladı. Tekne Turunun ardından Eski Büyük İskele’de yüzme yarışı, motorlu tekne yarışı ve deniz içi korteji gerçekleşti. Etkinlikte ayrıca Başkan Kadir Albayrak ve protokol üyeleri tarafından denize çelenk bırakıldı.

“KABOTAJ BAYRAMI KENTİMİZ İÇİN DE ÇOK ÖNEMLİ BİR BAYRAM”

Burada bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Kabotaj bayramı. Kurtuluş Savaşı’ndan sonra denizlerde de bağımsızlığımızı ilan ettiğimiz gündür. Dolayısıyla Türkiye’nin bağımsızlığının önemli bir parçasıdır. Tekirdağ, iki denize de komşu konumunda bulunan birkaç ilden bir tanesi. O yüzden kabotaj bayramı kentimiz için de çok önemli bir bayramdır. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, denizlerimize büyük önem veriyoruz.. Mavi Bayraklı sahillerimiz, Batı Atıksu Arıtma tesisi ve sahillerimizde yapılan periyodik temizlikler verdiğimiz önemin göstergelerinden sadece birkaçı. Ben, tüm denizcilik camiamızın Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyor, denizlerimizdeki ekonomik faaliyetleri millileştiren Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, saygı ve şükranla anıyorum” dedi.

93. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamındaki etkinlikler Başkan Kadir Albayrak ve Genel Sekreter Vekili Fatih Ünsal tarafından yarışmalarda dereceye giren finalistlere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.