Teski Ekipleri Arıza Ararken Tarihi Mezar Taşı Buldular

Teski Ekipleri Arıza Ararken Tarihi Mezar Taşı Buldular

ABONE OL
Ağustos 17, 2015 20:26
Teski Ekipleri Arıza Ararken Tarihi Mezar Taşı Buldular
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde su borusunda meydana gelen arıza için toprağı kazan Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) ekipleri, 1889 yılına ait olduğu iddia edilen mezar taşı buldu. Hacıevhat Mahallesi Züfikarağa Caddesi’nde vatandaşların su arızası şikayeti üzerine bölgeye giden TESKİ ekipleri çalışma başlattı. Su patlağı olan alanı belirleyen ekipler, kepçe vasıtasıyla kazı çalışması yaptı. Yaklaşık 1 metre derinliğinde açılan çukurdan 1889 yılına ait olduğu öne sürülen bir mezar taşı çıktı. Çevrede toplanan meraklı vatandaşlar taşlara bakarak yazıları inceledi. Şaşkınlık içerisinde olduğunu söyleyen belediye işçisi Taner Bekem, “İlk defa böyle bir şeye şahit oluyoruz. TESKİ’de çalışan arkadaşlarımız kazı çalışmalarında tesadüfen eski tarihlere ait Ermeni mezar taşlarına rastlamışlar. Yer altından çıkan bu yapıtlar gerekli mercilere ulaşacaktır. Tarih sonuçta saygı duyuyoruz. Çıkan taşlardan belli olduğu gibi Malkara’mız hala tarihiyle yüz yüzedir. Yetkililer umarım bunlarla ilgilenir. Sağ olsunlar arkadaşlarımız titizlikle çalışarak taşları zarar vermeden çıkardılar” diye konuştu.

TESKİ ekiplerince çıkartılan mezar taşları bir kamyona yüklenerek bir depoya götürüldü. Çalışma yapılan bölgenin daha önce Ermeni mezarlığı olarak kullanıldığını öne süren mahalle sakinlerinden Levent Balcı, “TESKİ ekipleri patlak bir su borusunu değiştirmek için mahallede kazı yapıyordu. Yapılan çalışma sırasında 8 mezar taşı çıktı. Mezar taşları çok ağırdı. Kesinlikle bir kişi tarafından kaldırılamayacak ağırlıktaydı. Mezar taşları daha sonra kamyona yüklenerek bir depoya götürüldü” dedi. Kazıdan çıkan ve Ermeni mezar taşlarının daha sonra inceleceğini belirtildi. Mezar taşlarının çıkarılmasının ardından TESKİ çalışmasını tamamlayıp, kazı yapılan alanı kumla ve toprakla kapattı..

kanalizasyon-calismasinda-ermeni-mezar-taslar-7601133_x_o

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.