Teski Vatandaşları Uyardı

ABONE OL
Ocak 1, 2016 15:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (TESKİ) Saray Şubesi bölgemizde etkili olan soğuk havaya karşı vatandaşları uyardı.

TESKİ Saray Şube Müdürlüğü tarafından belediye hoparlöründen yapılan duyuru ile bölgemizde etkili olan soğuk havalara karşı su sayaçlarında ve su borularında yaşanabilecek donma olaylarına karşı önlem alınmasını istedi.
Hafta başında bu yana bölgemizde etkili olan soğukların etkisini arttırması ve sıcaklıkların eksili değerlere düşmesi ile birlikte su sayaçlarında yaşanabilecek donma olaylarına TESKİ Genel Müdürlüğü ve TESKİ Saray Şube Müdürlüğü tarafından vatandaşlar uyarıldı.

VATANDAŞLAR BELEDİYE ARACILIĞIYLA UYARILDI
TESKİ Saray Şube Müdürlüğü ekipleri soğuk havalar nedeniyle su sayaçlarında yaşabilecek donmalara karşı Saraylı vatandaşları uyardı. Belediye hoparlöründen yapılan duyuruda vatandaşların zor durumda kalmamaları için gerekli tedbirleri almaları istendi.

SAYAÇLAR SOĞUKTAN NASIL KORUNUR ?
Soğuk hava nedeniyle su borularının donabileceğini, soğuk nedeniyle su sayaçlarının donarak patlayabileceğini belirten yetkililer vatandaşların mağdur olmaması için önlemlerini almalarını istedi. Su sayaçlarında meydana gelebilecek donmaların vatandaşlara masraf çıkartacağını belirten yetkililer su boruları ve saatlerinin korunması için alınabilecek önlemleri şu şekilde sıraladı; su sayacının bulunduğu yeri beton, ahşap veya demirden bir muhafazayla kapatmalı. Çok şiddetli soğuklarda musluklar çok az bir şekilde açık bırakılarak sayaçta ve tesisatta durgun su bırakılmamalı, sayacın üzeri izocam, yün gibi elyaf türü yalıtım malzemeleriyle de korumaya alınabilir.

SICAK SU DÖKMEYİN
Donan sayaçların tamirinin oldukça zor olduğunu belirten yetkililer donan sayaçların vatandaşları maddi kayıp yaşamalarına neden olduğunu belirttiler. Donan sayaçların ve sistemin çözülmesi için sıklıkla uygulanan sıcak su ve ateş yönteminde yanlış olduğunu belirten yetkililer, “Donan sayaç ve tesisata ateş tutulmaması veya sıcak su dökülmemesi gerekir. Bu yapılması halinde tesisat zarar görebilir. Vatandaşlarımız donma olaylarına karşı gerekli tedbirleri almalı” dediler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.