Üniversite Kayıtları Başlıyor

Üniversite Kayıtları Başlıyor

ABONE OL
Ağustos 2, 2015 23:11
Üniversite Kayıtları Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
2015-ÖSYS sonuçlarıyla bir yükseköğretim programına kayıt hakkı  kazanan adaylar, bu yıl devlete ait üniversitelere isterlerse e-devlet kapısı  üzerinden de 5 Ağustos Çarşamba’ya kadar kayıt yaptırabilecek. Kayıt için  e-Devlet kapısı şifresiyle “https://www.turkiye.gov.tr” adresine ya da e-Devlet  mobil uygulamasına giriş yapmak ve e-hizmetler sekmesindeki YÖK-“Üniversite  e-kayıt” hizmetini tıklamak yeterli olacak. Elektronik kayıt yapan adaylar,  üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlemlerini  tamamlayacak.
 
Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik  kaydı yapılamayan öğrenciler ise yarından itibaren 7 Ağustos’a kadar yerleştiği  yükseköğretim kurumuna bizzat başvurarak kayıt olabilecek. Posta ile kayıt  yapılmayacak. Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul  edilmeyecek ve belgeler eksik ise kayıt alınmayacak.
 
Süresi içinde şahsen kayıt veya e-kayıt yaptırmayan ve işlemlerini  tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecek.
 
Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu  raporu isteyebilecek. Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt  yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapabilecek.
KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
– Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya  da yeni tarihli mezuniyet belgesi, 
 
– Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş  ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve  alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge (METEM programlarından mezun  olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı  yazılmaktadır), 
 
– 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf, 
 
– Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesiyle ilgili belge, 
 
– Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer  belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri. 
 
ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik  durumları, üniversiteler tarafından “http://kamu.turkiye.gov.tr” internet  adresinde görülebilecek. 
 
Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi  konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yüksek Öğrenim  Kredi ve Yurtlar Kurumuna (YURTKUR) başvurmaları gerekiyor. 
 
Kazanan adayların bilgileri, yerleştirildikleri yükseköğretim  programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ve Yükseköğretim Kurulu  Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecek. 

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.