YENİ HASTANE İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

YENİ HASTANE İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

ABONE OL
Ocak 7, 2019 21:01
YENİ HASTANE İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzman Dr. Mustafa Dönmez ve Mali Hizmetler Başkanı H. Muhsin Kaynar inşası devam eden Saray Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.

Saray Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Levent Alper, Saray Devlet Hastanesi İdari ve Mali işler Müdürü İsmail Çamyeşil, Saray Ak Parti İlçe Başkanı Özkan Yaman, Saray Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Ertan İnanç, Ak Parti Teşkilatından Sezgin Toztekin katıldı.

Yeni Hastanenin Mayıs Ayında Açılması Planlanıyor
Yapımının yüzde 92’si tamamlanan yeni hastanenin Mayıs ayında açılması planlanıyor. Yapımına 16 milyon 632 bin lira ödenek ayrılan hastane 72 yatak kapasiteli olacak. Modern sağlık hizmetlerine sahip bir şekilde planlanan hastanenin odalarında lavabo ve duş yer alıyor. 60 dönümlük büyük bir arazi içinde yapılan hastanede helikopter pistinin yanı sıra 150 araç kapasiteli otopark da bulunuyor.
İncelemeler sırasında bilgi veren Ak Parti Saray İlçe Başkanı Özkan Yaman, daha kapsamlı yatırım ve hizmetler için ilçenin 50 bin nüfusu bulması gerektiğini vurgulayarak. “Bu yüzden ikametgâhları burada olmayıp güzel ilçemiz Saray’da yaşayan vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum daha iyi hizmet için ikametgâhlarınızı lütfen Saray’a alın ” diye konuştu. Özkan Yaman, “ Mevcut hastanemiz D sınıfı bir hastane 50 bin nüfus barajını geçmeyi başarabilirsek hastanemiz C sınıfı kategorini yükselecek, yani hastane daha çok birime kavuşarak vatandaşlarımıza çeşitli alanlarda hizmet verebilecek bir yapıya kavuşmuş olacak. Özkan Yaman tek amaçlarının Saray’ı daha üst bir noktaya taşımak olduğunu söyleyerek, “ Bizim amacımız Saray’a hizmet etmek ilçemizi daha üst bir noktaya taşımak bunun için teşkilatımızca sıkı bir şekilde çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Özkan Yaman ilçeye hizmet için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğinin altını çizdi.

Siyaset ve Bürokrasi Saray İçin El Ele
Açıklamalarında hastanenin yapım sürecinde Tekirdağ Milletvekilleriyle koordinasyon halinde olduklarının altını çizen Özkan Yaman, “27 Ocak tarihinde Tıbbi Hizmetler Başkanı Mustafa Dönmez, Saray Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Levent Alper ve Saray Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü İsmail Çamyeşil Ankara’ya giderek bakanlık yetkilileriyle görüştü. Ayrıca bizde milletvekillerimiz ile beraber girişimlerde bulunarak Saray’ın hak ettiği hizmete kavuşması için bürokrasiyi ve siyaseti bir araya getirmek suretiyle süreci hızlandırmaya çabalıyoruz. Saray halkı adına hastane yapımında emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. İlçe Başkanı Özkan Yaman, yeni Hastanenin yapımı için ön ayak olan kişinin dönemin Saray Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Dönmez olduğunu görev değişikliğinden sonrada Saray’a olan hassasiyetinin devam ettiğini vurguladı.

Yeni Hastane Mimarisiyle Türkiye’de Tek
Yeni hastanenin planını tip plan içerisinde olmadığını söyleyen Özkan Yaman, “ Yeni hastanemiz mimari açıdan ülkemizde tek olma özelliğini taşımakla beraber Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden motifler barındırıyor” ifadelerini kullandı.
Yeni hastanenin yapılması gerekliliğini belirten Özkan Yaman, “ Mevcut hastanemizde bakanlıkça yapılan incelemeler sonucu binanın depreme uygunluk kriterlerini tamamıyla karşılamadığı görülmüş bu yüzden tüm niteliklere sahip donanımlı ve modern bir hastane binası zorunluluğu ortaya çıkmıştır” dedi.

HASTANE FOTO (640x347)

IMG_6857 (640x427)

IMG_6874 (640x427) 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.