Yüceer, “Saraylılar eşsiz bir destan yazdı”

Yüceer, “Saraylılar eşsiz bir destan yazdı”

ABONE OL
Ekim 31, 2018 13:17
Yüceer, “Saraylılar eşsiz bir destan yazdı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Saray’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 96. Yıl Dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Saraylıların, genci, yaşlısı, kadını erkeği ile kahramanca mücadele ederek eşsiz bir destan yazdığını belirten Yüceer, “Saray 96 yıl önce eşsiz bir kahramanlık destanı vererek tarihimizin altın sayfalarına adını yazdırdı. Saraylılar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı, tüm mazlum halklara umut olan Cumhuriyetle taçlanan Kurtuluş Savaşında can verdi, kan verdi. Kahraman Saraylılar bu zor zamanda zulme karşı dimdik durdu. Saray, genci, yaşlısı, kadını erkeği ile kahramanca mücadele ederek eşsiz bir destan yazdı. 1 Kasım Saray için azmin, kararlılığın, birlik olmanın, esaret zincirinin kırılmasının, tam bağımsızlık tutkusuyla birbirine kenetlenmesinin tarihidir. Bugün vatan topraklarında bağımsız olarak, özgür bir şekilde yaşamamız için canlarını ortaya koyan kahramanlarımızın bu fedakârlıklarını ne yapsak ödeyemeyiz.

“BAĞIMSIZ, ÇAĞDAŞ TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET YAŞAYACAKTIR”
Bu cennet vatanın bağımsızlığı elbette kolay elde edilmedi. Onun içindir ki gururunu yaşadığımız bu mücadelenin zaferini kutlarken, bu önemli günleri sadece hatırlamakla yetinmemeliyiz. Cumhuriyetin hangi şartlar altında kurulduğunu gelecek nesillere anlatmak, bu kutsal emanete sahip çıkmak, kahramanlarımıza minnet borcumuzu ifade etmek hepimizin görevidir.
Başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Onların bıraktığı bağımsız, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Saray’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yılını bir kez daha kutluyor, tüm Saraylı hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.