40. Dönem bedelli askerler törenle yemin etti

40. Dönem bedelli askerler törenle yemin etti

ABONE OL
Şubat 7, 2020 11:10
40. Dönem bedelli askerler törenle yemin etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

41. Komando Tugay Yardımcı Komutanlığı’nda vatani görevlerini yapan 40. Dönem bedelli erler yemin ettiler.

40. Dönem bedelli erlerin yemin töreni Cuma günü Beyza Adalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Törene 41. Komando Tugay Yardımcı Komutanı Tank Albay Fatih Solmazlar, Saray İlçe Emniyet Müdürü Başkomser Şakir Oda, Saray İlçe Müftüsü Abdullah Eroğlu, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fehmi Çüren, Saray SGK Müdürü Mustafa Kazar, Gaziler, askeri erkan ve çok sayıda asker yakını katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda 40. Dönem Bedelli Erler And içtiler. Askerlerin and içmesinin ardından birliğe ilk katılan Piyade Er Volkan Gülen tarafından yaş kütüğüne dönem plaketi çakıldı. 41. Komando Tugay Yardımcı Komutanı Tank Albay Fatih Solmazlar tarafından başarılı personele ve birliğe ilk katılan personele hediyeler takdim edilirken, Piyade Er Ömer Yalçın, and içen erler adına konuşma gerçekleştirdi. Er Yalçın’ın konuşmasının ardından Komandolar tarafından Komando Andı okunuldu.

Gerçekleştirdiği konuşmada Türk Ordusunun dünyanın en büyük ordularından biri olduğunu ifade eden Tank Albay Fatih Solmazlar, “Unutulmayacak bir törene şahitlik ettiniz. Sizlerle birlikte bu törene Türkiye Cumhuriyeti’ni temsilen şanlı al bayrağımızda şahittir. Çanakkale’de, kurtuluş savaşımızda, Kore’de, Kıbrıs’ta, teröristle mücadele harekatında ve 15 Temmuz menfur darbe girişiminde, Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı harekatında yiğitçe mücadele ederek canlarını aziz vatana feda eden bütün şehitlerimizde şahittir. Bugün bize güzel ülkemizde özgürce yaşama hakkını bahşeden Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları da şahittir. Değerli Mehmetçiklerim bu yeminle birlikte sizden milletimize sadakatle hizmet edeceğinize, emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinize, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur. Şeref ve Namus Türk ulusu için hava ve su kadar, toprak kadar lazımdır, elzemdir. Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza ana unsurun vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum. Türk Askeri olmak bir onurdur. Askerlik göreviniz ileride çocuklarınıza, torunlarınıza bırakacağınız manevi bir mirastır. Ettiğiniz bu kutsal andın size, ailenize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce ulusumuza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Tören sonunda ise aileleri kısa dönem erler ile doyasıya hasret giderdiler ve bol bol hatıra fotoğrafı çekindiler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.