Alkaya’dan Büyükşehre Zam Çağrısı

Alkaya’dan Büyükşehre Zam Çağrısı

ABONE OL
Aralık 28, 2020 17:52
Alkaya’dan Büyükşehre Zam Çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, diğer belediyelerde Korona virüs nedeniyle işçilerin 10.00-16.00 arası çalışıyorken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ndeki işçilerin fedakârca 08.00-17.00 arası çalışmalarını sürdürdüklerine dikkat çekti ve “İşçilerimize yeni yıla girmeden bir müjde verilmelidir” değerlendirmesinde bulundu.

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya parti binasında basın toplantısı düzenledi. İl Başkan Yardımcıları Muzaffer Doğan ve Aylin Akbulutlar ile birlikte basının karşısına çıkan Alkaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ işçilerinin sendikası ile toplu sözleşme çalışmalarının 2020 Temmuz ayından beri sürdüğünü kaydederek, “Uzun süredir sonuçlanmayan görüşmeler 2500 çalışanı ve aileleriyle birlikte on binlerce insanımızı yakından ilgilendirmektedir. İşçinin emekçinin alın teri kurumadan hakkı verilmeli düsturuna inanıyoruz.” İfadelerini kullandı.

“EMEKÇİNİN ALIN TERİ KURUMADAN HAKKI VERİLMELİ DÜSTURUNA İNANIYORUZ”
Alkaya, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ işçilerinin sendikası ile toplu sözleşme çalışmaları 2020 Temmuz ayından beridir sürmektedir. Uzun süredir sonuçlanmayan görüşmeler 2500 çalışanı ve aileleriyle birlikte on binlerce insanımızı yakından ilgilendirmektedir. İşçinin emekçinin alın teri kurumadan hakkı verilmeli düsturuna inanıyoruz. Çalışanların çok yüksek bir maaş almadığını da yakınen bilmekteyiz. Belediye işçilerinin %56’sını ortalama maaşı 2632 TL’dir. Bu ücret açlık sınırına yakın bir ücrettir. Bir milyar 120 milyon bütçesi olan belediyemizin işçi ücretlerine verilecek pay 146 milyondur. Bu da bütçenin % 13 üne karşılık gelmektedir. Benzer belediyelerde bu oran % 30’lara kadar ulaşmaktadır.” Şeklinde konuştu.

“BİZİM İŞÇİLERİMİZ FEDAKARCA 08.00-17.00 ARASI ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRMEKTEDİR”
“İYİ parti Tekirdağ il başkanlığı olarak diğer belediyelerimizde Korona virüs nedeniyle işçiler 10.00-16.00 arası çalışıyorken bizim işçilerimiz fedakarca 08.00-17.00 arası çalışmalarını sürdürmektedir.” Diye konuşan Alkaya, “Bu nedenle işçilerimize ‘yeni yıla girmeden bir müjde verilmelidir’ diyoruz. Nitekim uzun süredir sonuçlanmayan bu görüşmelere Büyükşehir Belediye başkanımızın el attığı duyumunu almış bulunmaktayız. Daha önce de Katı atık ve su ücretlerinin indirilmesi talebimiz anında karşılık bulmuş ve bu konularda gerekli çalışmaların başlatıldığı duyumunu almış bulunmaktayız. Duyarlılığından dolayı sayı başkanımıza çok teşekkür ederiz. Bu toplu sözleşme görüşmelerinin başkanımızca bir an önce sonuçlandırılacağına inanıyoruz.” Dedi.

“YENİ YIL MÜJDESİ OLARAK BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN BEKLİYORUZ”
Alkaya, sözlerini şöyle noktaladı: “Sayın Başkan, Her zaman emek ve emekçinin yanında yer almıştır. Her zaman hakkın sahibine verilmesi yönünde düşünceyle hareket ederek, bu gayret içerisinde olmuştur. Başkanımız için alın teri ve emek, en yüce değer olduğunu bilen bir anlayışa sahip olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla, Ülkemizin içinden geçtiği bu zorlu süreçte; Koronavirüs salgınından dolayı sahada görev alarak, gece gündüz demeden büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin fedakar personeli, Tekirdağ halkımızı salgından korumak ve ihtiyaçlarını karşılamak için çok büyük bir mücadele içindedir. Ülkemizin kalkınması da tüm emekçilerin alın teri ve emeği bulunmaktadır. Bu emeğin hak sahiplerine hakları verilerek toplu sözleşme görüşmelerini bir müjdeyle sonuçlandırmasını yeni yıl müjdesi olarak Belediye Başkanımızdan bekliyoruz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.