Başakşehir Okulları Öğrencilerine Kavuşmanın Mutluluğunu Yaşıyor
  • Saray Haber
  • Eğitim
  • Başakşehir Okulları Öğrencilerine Kavuşmanın Mutluluğunu Yaşıyor

Başakşehir Okulları Öğrencilerine Kavuşmanın Mutluluğunu Yaşıyor

ABONE OL
Ekim 13, 2020 12:49
Başakşehir Okulları Öğrencilerine Kavuşmanın Mutluluğunu Yaşıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitimde sınırlı olarak okul öncesi ve 1’inci sınıflara başlatılan yüz yüze eğitimin kapsamı 2, 3, 4’üncü sınıflar 8’inci ve 12’nci sınıflarıda kapsayacak şekilde genişletildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tüm ilkokulların 12 Ekim’de açılacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nca alınan kararla, okullarda yüz yüze eğitim, seyreltilmiş uygulamalarla Okul Öncesi ve ilkokul’un tüm sınıfların da haftada iki gün olacak şekilde başlatıldı. Başakşehir Okulları da ilk gün heyecanı ile okuluna koşan öğrencilerini coşkuyla karşıladı.
Başakşehir Okulları Okul Hemşiremiz ve İSG uzmanımız ortaklaşa yürüttüğü süreç ile ilkokul kademesinin okula kabul çalışmaları için, okul içinde ve dışında birçok önlemler alarak tüm hazırlıklarını tamamladı.

• Sınıf mevcudu kalabalık olan kademeler 2 gruba bölünerek çaprazlama ders işleme sistemi uygulandı.
• Teneffüs saatlerinde öğrencilerin sosyal mesafeye uymaları için gerekli yönlendirmeler yapıldı.
• Teneffüs saatlerinde öğrenciler arasındaki sosyal mesafenin korunması için nöbet görevi de dahil olmak üzere gerekli planlamalar,
• Bu süreçte okula zorunlu olmadıkça ziyaretçi kabul edilmeyecek, zorunlu durumlarda ise ziyaretçinin güvenlik tarafından kaydı tutularak KIVANÇ DİZMANtedbirler doğrultusunda kabulü sağlanacak.
• Yemek saatleri gruplara göre ayarlanarak tüm masalara ve sandalyelere numaralandırmalar yapılarak, her öğrencinin kendi yerinin belirlenip sabitlenmesi sağlandı.
• Sınıflarda da her öğrencinin kendine ait masa ve sandalyesi olması için isimlendirme ve güvenli alan işaretlemeleri yapıldı.
• Okul Öncesi ve Tüm İlkokul kademesindeki çocuklar Okul Hemşiremiz tarafından sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirildi.
• “Sağlık Olmadan Eğitim Olmaz” parolasıyla tüm etkinliklerimizin yapılması sağlanacak.
• Bakanlığın, okul öncesi ve ilkokul öğrencileri için maske, sosyal mesafe ve kişisel hijyen koşullarını daha kolay bir şekilde içselleştirmeleri ve yeni normale eğlenceli bir şekilde uyum sağlayabilmeleri için hazırladığı Temassız Oyunlar Kitabı’nda yer alan oyunlar ile enerjilerini atmaları sağlanıyor.
Başakşehir okulları İlkokul Müdürü Kıvanç Dizman okul öğrencileri geldiğinde yaşadığı mutluluğu şu kelimelerle ifade etti;
“Uzan zamandır ayrı kaldığımız İlkokulun ara sınıflarındaki öğrencilerimiz ile de kavuştuk ve okulumuz şenlendi. Öğrencilerimizin mutlulukları ve heyecanları gözlerinden okunuyordu. Koridor ve bahçelerimiz yeniden çocuk sesleri ile doldu. Onların yokluğunda bomboş kalan sınıflarımız şimdi gerçek sahiplerine kavuştu. Bizler tekrardan, öğretmen olmanın derin duygusuyla çocuklarımızı karşıladık. Kurum olarak tedbirlerimizi en üst seviyede alıp, sağlam bir başlangıç yaptığımıza inanıyoruz. Bu süreçte Başakşehir Ailesi olarak aynı çatı altında tekrar toplanabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Yeni eğitim öğretim dönemini sağlıkla, sıhhatle tamamlamayı ümit ediyoruz” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.