Başakşehir Okullarından Görkemli 23 Nisan Kutlaması

Başakşehir Okullarından Görkemli 23 Nisan Kutlaması

ABONE OL
Temmuz 12, 2021 15:30
Başakşehir Okullarından Görkemli 23 Nisan Kutlaması
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını çocuklara armağan edişinin 101. Yılı etkinlikleri bu yıl da coşkulu bir şekilde kutlandı.

Başakşehir Okulları görkemli bir tören için ilkokul öğrenci ve öğretmenleriyle coşkulu bir şekilde hazırlıklarını yaptı. Her bir koreografi için tek tek çalışılarak, pandemi kuralları göz önünde bulundurularak video çekimleri gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlama Programının sunuculuğunu okulun 4/A sınıfı öğrencilerinden Rüya Küçükkısa ve 4/B sınıfı öğrencilerinden Bora Demirel gerçekleştirdi. Günün anlam ve önemini içeren konuşmasını 4/A sınıfı öğrencisi İnci Sezer gerçekleştirdi.
Okulun müzik korusunun sahnede yerini almasıyla birlikte koronun seslendiği müzikler sergilendi. Korunun seslendirdiği müzik gösterisinden sonra 2/A sınıfı şiir seslendirmelerine yer verildi.

Her kademeden öğrencinin yer aldığı programda Anasınıfı öğrencilerinin sergilediği dans gösterisi yüzlerde tebessüme sebep oldu. Bu güzel gösteriden sonra sahneyi alan 4. Sınıf öğrencileri, izleyicileri 101 yıl öncesine götürerek o gün ki duyguları yaşatan “Türkiye Büyük Millet Meclisinin Açılısı” adlı drama gösterisini canlandırdı.

Daha sonra 4. Sınıf öğrencilerinden oluşan ekip, Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini İngilizce ve Almanca olarak izleyicilere sundu. 1/A sınıfı öğrencileri sahnede yerini alarak ritim çalışmalarını sundular. Ardından 2/A sınıfı öğrencileri “23 Nisan Ne Demek?” adlı çalışmalarını gerçekleştirdiler. Sonrasında 3/A sınıfı öğrencilerinden oluşan oratoryo ve 3/B sınıfı öğrencilerinin “Hayallerim ve Ben” çalışması sunuldu.
Ortaokul öğrencilerinden 6/A sınıfı öğrencisi Safiye Gülverin makey makey ile piyano gösterisini gerçekleştirdi.
Son olarak ilkokul öğrencilerinden oluşan eğlenceli Jimnastik çalışması sahnelenerek gösterimler sona erdi.

İlkokul müdürü Kıvanç Dizman günün anlamına uygun kapanış konuşmasını gerçekleştirdi.
Dizman; “Değerli Öğretmenlerim, Kıymetli Velilerimiz ve Sevgili öğrenciler, Çocuklarımız, Yarınlarımız… İnanıyorum ki bugün hepimiz coşku doluyuz. Bir ulusun yazgısının bir kişi tarafından değil, ulusun kendisi tarafından belirlendiği, ulusun kendi yolunu kendi çizdiği büyük bir devrimin sevincini yaşıyoruz. Tek Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ve elbette bu büyük devrimde payı olan diğer kahramanların, egemenliği gerçek sahibi olan halka vermelerinin 101. Yılı’nı kutluyoruz. Onlar Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle çıkmış bu ulusun, aydınlık bir yolda, aklın ve bilimin ışığında ilerleyeceğine, çağdaş dünyada hak ettiği yeri alacağına inanarak bu ulusa yakışanın bir kişinin egemenliğinde olmak değil, kendi kendisinin efendisi olması gerektiğini düşünerek bunu yaptılar. Onlar inandılar ki, bu halk en nitelikli temsilcilerini ve yöneticilerini seçecek, barış, huzur ve refah içinde uygarca yaşayacak ve siz çocuklara, yani yarınlarımıza mutlu bir ülke bırakacak. Sizler yarını bugünden güzel, bugünden daha yaşanılır kılacaksınız.

Konuşmasına Atatürk’ün; “Millî emeller, millî irade yalnız bir şahsın düşünmesinden değil bütün millet fertlerinin arzularının, emellerinin bileşkesinden ibarettir.” Sözleriyle devam eden Dizman; Dünün çocukları, bugün yetişkin olup büyük işler başaranlardır. Çocuklarımızı; tarihini bilen, ufkunu gören ve adımlarını buna göre atan bireyler olarak yetiştirmek en büyük görevimiz ve sorumluluğumuzdur.” dedi.
Programda emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen ve tüm okul personeline teşekkürler sunarak kapanış yaptı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.