Başkan Albayrak, Saray’da Basın Mensupları İle Biraraya Geldi
  • Saray Haber
  • Saray
  • Başkan Albayrak, Saray’da Basın Mensupları İle Biraraya Geldi

Başkan Albayrak, Saray’da Basın Mensupları İle Biraraya Geldi

ABONE OL
Eylül 12, 2015 12:45
Başkan Albayrak, Saray’da Basın Mensupları İle Biraraya Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak ilçelerde gerçekleştirdiği basın toplantılarına Saray’da devam etti.
Saray Kent Konseyi Salonu’nda gerçekleştirilen basın toplantısınaTekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Genel Sekreter Oral Karakaya, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka, Mehmet Zeki Gürcün ve Fatih Ünsal, Daire Başkanları ile birlikte basının karşısına çıktı.
Büyükşehir Belediyesi’nin Saray’daki çalışmaları hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi yetkilileri gerçekleştirilecek yeni projelerini açıkladılar.
Son günlerde yaşanan terör olaylarına da değinen Başkan Albayrak, “Zor günlerden geçiyoruz. Elbette üzgünüz, tepkiliyiz, ancak her şeye rağmen sağduyulu olmak, öfkemizi kontrol etmek zorundayız. Teröre ve terörün ardındaki güçlere verilecek en etkili cevap barışı savunmak olmalıdır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine ve ülkemize baş sağlığı diliyorum” dedi.
“3 KOLDAN HİZMET GELECEK”
01 Ocak 2016 tarihinden itibaren Saray’ın 3 koldan hizmet almaya başlayacağını belirten Başkan Albayrak, “Büyükşehir Belediyesi sistemini sağlam temeller üzerine oturttuk. 01 Ocak 2016 tarihinden itibaren bütün ilçelerimiz 3 koldan hizmet alamaya başlayacak. Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri arasından köprü görevi kuracak olan koordinatörlerimiz yeni yıl ile birlikte hizmete başlayacak ve yetki karmaşası ortadan kalkacak. Biz 30 Mart’ın ardından siyasi kimliğimizi bir kenara bıraktık. Hizmet felsefemizde vatandaş daima haklıdır prensibini benimsedik” ifadeleri ile toplantının açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

“105 GEBE MANDA DAĞITILDI”
Başkan Albayrak’ın ardından Genel Sekreter Yardımcıları sorumluluk alanlarında bulunan birimlerim çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Başkan Albayrak’ın ardından Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka kendisine bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, İtfaiye Daire Başkanlığı, Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Sağlık Daire Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Zabıta Daire Başkanlığının çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Tekirdağ’ın bir kısmının ekonomik faaliyetinin sanayi, bir kısmının da tarım ve hayvancılık olduğunu belirten Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, “Saray’ın ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı. Bundan dolayı Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığımızın çalışmaları Saray’da oldukça yoğun. Uygulanan hükümet politikaları ile bitirilme noktasına getirilen aile işletmelerini yeniden canlandırmak için bir çok proje üzerinde çalışıyoruz. Bu kapsamda ilk olarak tarla yollarımızı düzenlemek için çalışmalara başladık.

Hayvancılık için oldukça önemli olan meralarımızda ıslah çalışması gerçekleştirdik. Bu çalışmalar kapsamında Demirler, Göçerler, Yuvalı mahallelerinde 550 dekar mera ıslah edildi. Önümüzdeki yılda Karabürçek ve Beyazköy Mahallelerindeki meralarda ıslah çalışmaları gerçekleştireceğiz. Manda yetiştiriciliğini geliştirmek için başlattığımız proje kapsamında 1 Milyon TL bütçe ile 105 gebe mandayı 53 işletmeciye dağıtıldı. Son partide Kurban Bayramının ardından dağıtılacak.

KOVAN DAĞITIMLARI EKİM’DEN SONRA BAŞLAYACAK
Saray gibi ekonomisi tarım ve hayvancılığa ilçeler için gerçekleştirdiğimiz bir diğer önemli proje de arıcılık projesi. Arıcılık projesi kapsamında üreticilerimize eğitimler verdik. Eğitimleri başarı ile tamamlayan üreticilerimize dağıtılacak kovanların 600 tanesi Saraylı üreticileri önümüzdeki günlerde dağıtılacak. 6 tane olan hayvan içme suyu göletlerinin sayısını 15 çıkardık. Saray’ında dahil olduğu düzensiz çöp depolama lanına sahip ilçelerdeki çöplükleri en kısa sürede kapatacağız” ifadeleri ile çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

HALK EKMEK PROJESİ HAYATA GEÇİYOR
Başkan Kadir Albayrak’ın talimatı ile halk ekmek projesi çalışmalarına başladıklarını belirten Dodurka, bu projeyi ilk defa Saray’da açıkladıklarını belirtti. Tekirdağ genelindeki ekmek üretiminin 10 ‘da 1 talip olduklarını belirten Dodurka, ” Tekirdağ genelinde günde 700 bin ekmek üretiliyor. Üretilen ekmeği daha sağlıklı ve ucuz olması için teknolojik yatırım şart. Hayata geçireceğimiz proje ile bu yatırımı gerçekleştireceğiz” dedi.

“5 KM ASFALT YOL YAPILDI”
Fen İşleri ve Ulaşım çalışmaları hakkında bilgiler veren Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Saray’da 5 KM ‘lik yolun asfaltla kaplandığını açıkladı. Saray’a kurulacak asfalt plentinin çalışmalarının devam ettiğini belirten Saray Otogarında bir dizi değişikliğe gideceklerini belirterek uzun zamandır çalışmayan turnikelerin kaldırılarak yeni ve daha modern bir turnike sistemi kuracaklarını açıkladı.

GRUP YOLLARI MÜJDESİ
Büyükşehir Belediyesi tarafından Saray ilçe merkezine 30 adet mahallelere de 21 adet yeni bekleme durağı yerleştirileceğini açıklayan Zeki Gürcün, Saray’ın ulaşımına büyük katkı sağlayacak grup yollarının müjdesini verdi. Saray Ulaş grup yolunun ihale aşamasına geldiğini belirten Gürcün, K.Yoncalı, B.Yoncalı, Velimeşe ve Önerler Mahallelerini birbirine bağlayan grup yolunu hayata geçireceklerini müjdeledi.

16 BİN 250 m² KİLİT TAŞI SARAY’A VERİLDİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan kilit taşlarında Saray’a 16 bin 250 m² kilit taşı verileceğini belirten Gürcün 9 bin m² kilit taşının Saray Belediyesi teslim edildiğini belirten Gürcün geri kalanında kısa süre içerisinde teslim edileceğini belirtti.

30 BÜYÜKŞEHİR İÇİNDE OKUL YAPAN VE YATIRIM BÜTÇESİNİN YÜZDE 1O’UNU İLÇELERİNE DAĞITAN TEK BÜYÜKŞEHİRİZ
Sunumların ardından çalışmalar hakkında genel bir konuşma yapan Başkan Albayrak Saray’ın kendisine bir hedef belirlemesi gerektiğine vurgu yaptı. Saray’ın nüfusunun 50 bin sınırını geçmesi gerektiğin belirten Başkan Albayrak, “Saray’ın öncelikle nüfus olarak 50 Bin’in üzerine çıkması gerekiyor. Gücümüzü ve mesaimizi son haddine kadar halkımıza hizmet için kullanıyoruz ve kullanmaya da devam edeceğiz. 30 büyükşehir içerisinde okul yapan ve yatırım bütçesinin yüzde 10’unu ilçelerine dağıtan tek büyükşehiriz.” dedi. Başkan Albayrak’ın konuşmasının ardından toplantıya soru cevap ile devam edildi.

“MEVZUAT ELİMİZİ BAĞLIYOR”
Saray’da yaşanan sokak hayvanları sorunları ile ilgili açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, mevzuat gereği kısırlaştırmasını yaptıkları köpekleri bıraktıklarını belirtti. Konun ilçe belediyelerinin sorumluluğunda olduğunu belirten Dodurka, “Mevzuat gereği kısırlaştırmasını yaptığı hayvanları salmak zorundayız. Meclisimizden aldığımız kararlarla hayvanların sokaklara terk edilmesini önleyerek ve kontrolsüz çoğalmalarını engelleyerek sorunun önüne geçemeye çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Sefaalan yolu üzerinde barınak projesi için orman müdürlüğünde yer tahsis istedik. Bu bölgede şartları iyi olan bir barınak ve park yapmak istiyoruz” dedi.

“EDİRKÖY’DEKİ ASFALT ŞANTİYESİNİN BELGELERİNİ İNCELİYORUZ”
Edirköy Mahallesi’nde bulunan asfalt şantiyesi hakkındaki iddiaların sorulması üzerine açıklama yapan Başkan Albayrak, “Şantiye mahalle sakinlerini oldukça rahatsız etmiş ve yollarda büyük tahribatlara neden olmuş. Şantiyenin ruhsatlarını ve diğer belgelerini inceliyoruz” dedi.
Basın toplantısının ardından Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ile CHP Saray ilçe binasına geçen Başkan Albayrak burada partililerle bir araya geldi.

IMG_4047 IMG_4056 IMG_4062

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.