Başkan Alkaya, “Meral Akşener Genel Başkanımızdır”

Başkan Alkaya, “Meral Akşener Genel Başkanımızdır”

ABONE OL
Temmuz 23, 2018 16:57
Başkan Alkaya, “Meral Akşener Genel Başkanımızdır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti’de olağanüstü kongre kararı alınmasının ardından İYİ Parti Tekirdağ il Başkanlığından yazılı basın açıklaması yapıldı.

İYİ Parti’nin Afyonkarahisar’da gerçekleştirdiği çalıştayın son gününde, Genel Başkan Meral Akşener’in sosyal medya hesabı üzerinden yeniden aday olmayacağını açıklaması ve olağanüstü kongre kararı alınmasının ardından, İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya yazılı bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ağustos ayı içerisinde yapılacak olağanüstü kurultayda,oybirliği ile Meral Akşenerin tekrar genel Başkanlığa geleceğine ve İYİ partinin Kurultaydan güçlenerek çıkacağından emin olduklarını ifaden eden Başkan Alkaya, “Biliyorsunuz bu hafta sonunda Afyon’da İYİ Parti’nin bir seçimi değerlendirme ve yeni yol haritası çalıştayı  yapıldı. Bu çalıştayın amacı; geçtiğimiz seçim döneminde yaşadıklarımız, oradan çıkardığımız deneyimler ve bu deneyimler ışığında gelecek siyasetine nasıl bir perspektif ortaya koyacağımızdır.

Ayrıca ortaya çıkan bu yeni rejimde yeni siyasetin nasıl olması gerektiği konusunda karşılıklı tartışmalı fikir alışverişine dayanan geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi. Üç gün süren toplantının son gününde serbest tartışmada yönetime eleştiriler ve takdirler dile getirildi. Sayın genel başkan, Türk siyasi tarihinde pek az görülecek şekilde, esasen başarılı olmuş olmamıza rağmen, kendi koyduğu hedeflere ulaşamadığı için büyük bir sorumlulukla “Parti içi demokrasinin olmadığı bir yerden koptuk geldik. Parti içi demokrasiyi sağlanmalı”diyerek İYİ Parti’yi olağanüstü büyük kurultaya davet etti.

Doğrusu bu diğer liderler için, Türkiye demokrasisi için bir ders olmalı diye düşünüyoruz. Sayın genel başkan, bu açıklamasından sonra bir de tweet atarak bir daha da aday olmayacağını ifade etti. Bu kendi iradesidir, kendi beyanlarıdır. Ancak bu partinin en alt kademesinden en üst kademesine kadar ayrıca başka bir irade ortaya çıktı. Bu irade de sayın genel başkanın, hepimizin ortak imza ve teklifleriyle ilk yapılacak kongrede genel başkan aday gösterilecektir.

Dün bu hadisenin ortaya çıkmasından sonra Sayın Genel Başkan’ın tekrar genel başkan olması konusunda ki beyan hakkında memnuniyet verici bir sevgiyle karşılaştık. Bugün de Genel merkez başkanlık divanımız tekrar bir toplantı yaparak sayın genel başkanın iradeleri doğrultusunda Ağustos ayı içerisinde büyük kurultay kararını almıştır. Türk milletine hayırlı olur inşallah.

Sonuç olarak; Ağustos ayı içerisinde yapılacak olağanüstü kurultayda,oybirliği ile Meral Akşenerin tekrar genel Başkanlığa geleceğine ve İYİ partinin Kurultaydan güçlenerek çıkacağından eminiz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.