Başkan Neşeli: “8 Mart Kadınların Mücadelesinin Simgesidir”
  • Saray Haber
  • Saray
  • Başkan Neşeli: “8 Mart Kadınların Mücadelesinin Simgesidir”

Başkan Neşeli: “8 Mart Kadınların Mücadelesinin Simgesidir”

ABONE OL
Mart 7, 2021 09:55
Başkan Neşeli: “8 Mart Kadınların Mücadelesinin Simgesidir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Saray İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeliha Neşeli “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü” dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

CHP Saray İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeliha Neşeli yaptığı açıklamada, “8 Mart 1857 yılında New York’ta tekstil sektöründe çalışan 40.000 kadın dokuma işçisi “Eşit işe, eşit ücret sloganıyla” uzun çalışma saatlerini ve insanlık dışı çalışma koşullarını protesto etmek, daha iyi çalışma koşulları istemek amacıyla yaptıkları grev de polis saldırısıyla karşılaşmış, fabrikaya kapatılan kadınlar kurulan tuzaklara yenik düşmüş ve 129 kadın işçi feci şekilde yanarak can vermiştir. Bu olaydan sonra sosyalist kadınlar 8 Mart’ın Dünya Emekçi Kadınlar günü olarak kutlanmasını önermişler ve bu öneri Birleşmiş Milletler tarafından da oy birliği ile kabul edilerek uluslararası niteliğe kavuşmuştur.
Bu tarihten sonra tüm dünyada 8 Mart; kadınların her alanda cinsiyet ayrımcılıklarına karşı gösterdikleri mücadelenin simgesi olarak çeşitli etkinliklerle anılmakta ve kutlanmaktadır. Dünya kadınları, o günlerden bugünlere farklılaşsa da devam eden sorunlarını, hala o isimsiz kahramanların mücadelesini anarak dile getirmektedir.

Kadınlar açısından birçok sorun hala günümüzde de çözülebilmiş değildir. Biz kadınlar engelleyemediğimiz kadın cinayetlerini, şiddeti, taciz ve tecavüzleri, her türlü temel haklarından ve eğitimden uzak tutulan kız çocuklarını, cinsiyetler arası ücret eşitsizliklerini, kadınların toplumsal yaşamın her alanına eşit katılımlarını sağlayacak, karanlık tabloyu ortadan kaldıracak farkındalıkları anlatmak ve haykırmak durumundayız. 8 Mart kadın haklarının kazanılması, iyileştirilmesi ve konunun gündemde tutulması için çok önemli bir gündür.
Bu vesileyle Sosyal, ekonomik ve siyasal hayatta önemli bir yer tutan emekçi kadınlarımızın, büyük mücadelelerle elde ettikleri Dünya Kadınlar Günü’nü en içten duygularımla kutlar eşitlik, özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam sürmelerini dilerim” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.