Başkan Özen, “Yazıklar Olsun, Yuh Olsun”

Saray Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Özen ve yönetim kurulu üyeleri 21 Eylül Pazartesi günü Filiz Et Mangal'da basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Özen basın toplantısında ülkemizde yaşanan terör olayları, pazar günü yaşanan uzun süreli elektrik kesintileri ve bir türlü bitirilemeyen Saray Kapaklı yolu hakkında açıklamalarda bulundu. Son dönemde artan terör olaylarında şehit düşen güvenlik güçlerini rahmetle anarak sözlerine başlayan Başkan Özen terör olaylarını kınadı. Ülke genelinde yaşanan terör olaylarının ardından 20 Eylül Pazar günü Saray, Kapaklı ve Çerkezköy’de yaşanan 10 saatlik elektrik kesintisine değinen Başkan Özen yapılan uygulamanın vatandaşları ve esnafları mağdur ettiğine dikkat çekti. Saraylı esnafların yaşanan kesintiler nedeniyle büyük mağduriyet yaşadıklarını belirten Başkan Özen; “Ulaşabildiğimiz yetkililerden aldığımız bilgilere göre 20 Eylül Pazar günü yaşanan elektrik kesintisi bölgesel olarak planlanmış. 20 Eylül Pazar günün Kurban Bayramı’ndan önceki son Pazar olduğu bir yıl önceden bu yana biliniyordu. Bizde Saray Esnaf ve Sanatkarlar olarak bu bayram da esnafımızı maddi ve manevi yönden zarara uğratanlara yuh diyorum. Böyle bir sorumsuzluk olmaz. Bu olayın sorumluları kimse hepsine yazıklar olsun." dedi. “ÇALIŞMALAR ETAP ETAP YAPILABİLİRDİ” Bu 10 saatlik kesinti günlere, haftalara bölünerek yapılabilirdi. Gerekli planlama yapılsaydı Saraylı esnaflar bugün bu zararlarla karşılaşmayacaktı. Yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle büyük zararla karşı karşıya kalan arkadaşlarımız var. Önümüzdeki Pazar günü tatildi, bu çalışma o zaman gerçekleştirilerek esnafların mağduriyeti önlenebilirdi. 3 – 4 saatlik kısa kesintilerle bakım çalışması etap etap yapılabilirdi. Hem esnaflarımız hem de vatandaşlarımız mağdur edildi. Saray Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak yapılan bu uygulamayı kınıyoruz” dedi.

"SEÇİMLERİN ARDINDAN ORTADAN KAYBOLUYORLAR"

Başkan Özen seçim zamanı gelerek esnaflarda oy isteyen seçildikten sonra ortadan kaybolan siyasetçilere de ağır sözlerle yüklendi. İlçenin sorunları karşısında duyarsız kalan siyasetçileri ağır sözlerle eleştiren Özen, Yerel ve genel siyasetçilerin seçim dönemlerinde vatandaşları ve kendilerini hatırladıklarını, halkın sorunlarını çözüm üretmeyen, vatandaşları sadece seçim dönemi hatırlayan siyasilerin davranışlarından rahatsız olduklarını dile getirdi. Genel ve yerel siyasetçilerin Saraylı vatandaşların ve esnafların sorunla ilgilenmediğini, siyasetçilerin Saray’ı sadece seçim dönemi hatırladıklarını belirten Başkan Özen siyasileri vatandaşların dertleri ile ilgilenmeye davet eti. Genelde ve yerelde siyasetçilerin kurumlarını kullandıklarını belirten Başkan Özen, “Seçim zamanı vaatlerini sıralamaktan çekinmeyen siyasetçiler, seçimlerin ardından ortadan kayboluyorlar. Seçimlerden önce şöyle önemli, böyle önemli güçsünüz diyenler seçimlerin ardından hiç oluyorlar. Biz bundan oldukça rahatsızız.

“BU ASFALT NEREYE GİDİYOR ?” İlçemizin ve esnaflarımızın sorunları ile ilgilenen yok. Özellikle 10 yıldır bitirilemeyen Çerkezköy yolu esnaflarımızı maddi zararlara uğratmanın ötesinde bir çok vatandaşımızın canını yitirmesine neden oldu. Yaklaşık bir ay önce çalışmaların yeniden başlanacağı açıklanmıştı. Ancak geçen süreye rağmen bir çalışma yok. Yolun yapımını gerçekleştirecek Karayollarının şantiyesinin yanında bulunan yolu yapacak adamı yok. Bu şantiyede üretilen asfalt nereye gidiyor ? Dağlar deliniyor, ağaçlar kesiliyor ve taş getiriliyor. Buradan çıkan malzemeler nereye gidiyor. Biz istihdam yaratan, vergisini düzenli ödeyen bir ilçeyiz. Genel siyasetçilerin ilçenin sorunlarını eğilmesi gerekiyor” dedi.

“KENDİ EVLATLARIMIZA ÖNCELİK VERMELİYİZ” Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin personel seçiminde Tekirdağ’da yaşayanlara öncelik vermesi gerektiğini belirten Başkan Özen, “Şahsım ve kurumum adına konuşmak gerekirse ekonomiye katkı sağlayan esnaflarımızın birinin çocuğu Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmadığını biliyoruz. Tekirdağ’da yaşayanlara öncelik verilmeli. Ankara, Antalya, Malatya ve Edirne’den transferler değil, Tekirdağ’da yaşayan evlatlarımıza öncelik vermeliyiz. Biz istiyoruz ki düz yolunda giden esnafımızın aracı devrilerek zarar görmesin. Göçerler Mahallesi’nde geçtiğimiz hafta meydana gelen kazada ana yoldaki çataktan kaçmaya çalışan bir minibüs yoldan çıkarak devrildi. Minibüs’ün içinde yolcu varken meydana gelen olayda can kaybı olmazken, esnafımız büyük bir maddi zarara uğradı. Bu vatandaşımızın zararını kim karşılayacak. Bu arkadaşımızın suçu ne. Bu noksanlıkların bir an önce giderilmesini talep ediyoruz. Tekirdağ’ın ve Saray’ın sorunları için parti ayrımı yapmaksızın bütün kurumların bir masa etrafında toplanıp çözüm üretmesi gerekiyor” dedi.

“34 ODANIN İÇİNDE 1. SIRADAYIZ” Gündemdeki konular hakkında açıklamaların tamamlanmasının ardından Saray Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın durumu hakkında bilgiler veren Başkan Özen, “Oda olarak Tekirdağ genelinde bulunan 34 odanın içinde maddi ve manevi açıdan birinci sıradayız. Odamızın bu gücü kazanmasındaki en büyük pay üyelerimizin. Saray tüm mahallelerinde vatandaşlara hizmet eden esnaflarımıza destekleri için teşekkür ediyorum, dükkanlarının ışıkları hiç sönmesin. Hepsine bereketli ve hayırlı bayramlar diliyorum” dedi.