Başkan Uysal, “Spor Camiasında Derin Yaralar Açıldı”

Başkan Uysal, “Spor Camiasında Derin Yaralar Açıldı”

ABONE OL
Ocak 20, 2021 10:04
Başkan Uysal, “Spor Camiasında Derin Yaralar Açıldı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

31 yıl önce yaşanan kazanın yıldönümünde Saray Samsunlular Derneği Başkanı Ayhan Uysal Samsunsporun acısını gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla paylaştı.

20 Ocak 1989’da Malatyaspor maçına giden Samsunspor kafilesinin karıştığı kazada 5 kişi hayatını kaybetmişti.

Gerçekleştirdiği basın açıklamasında yaşanan acının tarifsiz olduğunu belirten Saray Samsunlular Derneği Başkanı Ayhan Uysal, “Samsun ve Samsunspor camiasının tarihinde derin yaralar açan deplasman yolculuğu başlamışken, talihsiz bir trafik kazası sonucu yitirilen canları bir kez daha rahmet ile yâd ediyoruz. Hani dedik ya; kırmızı, beyaza siyahın eklendiği gün. İşte o gün bu kentin ve bu kentin takımının acı günü” diye konuştu.

20 OCAK 1989’UN ÖZETİ
Samsunspor kafilesi, 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor ile oynayacağı Türkiye 1. Futbol Ligi müsabakasına giderken trajik bir trafik kazası yaşamıştır.
Saat 9:30 civarında Havza ilçesinde kafileyi taşıyan 55 DU 637 plakalı kulüp otobüsünün 61 AC 535 plakalı kamyonla çarpışması sonucu kafileyi taşıyan otobüs uçuruma yuvarlanmış ve Samsunspor üç oyuncusunu, teknik direktörünü, şoförünü kaybetmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.