Başkan Yontar: “Bizim İnsanımız Buna Layık Değil”

Başkan Yontar: “Bizim İnsanımız Buna Layık Değil”

ABONE OL
Ağustos 25, 2021 14:10
Başkan Yontar: “Bizim İnsanımız Buna Layık Değil”
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar, gündeme dair açıklamalarda bulunarak işsizlik ve memur zammını eleştirerek pandemide yaptıkları özverili çalışmalarını anlattı.

CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar, yaptığı açıklamada: “1965 Bulgaristan doğumluyum. Göçmen kızıyım. Evliyim ikiz kızlarım var. 25 yıl özel sektörde çalıştıktan sonra 2007’de emekli oldum. İlk işim partiye üye olarak aktif çalışmak oldu. Kadın kolları ilçe ve il kadın kollarında çalıştım. İl yönetiminde, ilçe yönetiminde çalıştım. Aynı zamanda parti eğitmeniyim. 2018 yılında seçimle il kadın kolları başkanlığına geldim. Bu ikinci dönem 2020 15 Mart’ında yapılan seçimle tekrar kadın kolları il başkanı oldum. Tabi biz 15 Mart’ta seçildik. 16 Mart’ta ülke yeniden karantinaya girdi. Her yer kapatıldı. Bizim 40 gün evden çıkma yasağımız vardı ama biz bu yasakları deldik. Ben aynı zamanda Süleyman paşa meclis üyesiyim.

MASKENİN OLMADIĞI PARAYLA BULUNAMADIĞI DÖNEMDE MASKELERİMİZİ DİKTİK!
Maskenin olmadığı parayla bulunamadığı dönemde, kadınlarımız sağ olsun evlerine girdi, makinelerini açtı. Maskelerimizi diktik. Çok ihtiyacı olan öncelikle hastalarımıza dağıtım sağladık. Hastanelerde olan yaşlısı olan insanlarımıza maskelerimizi dağıttık. Bunun haricinde bir anneyim. Herkes gibi işsizlikten mağduruz. İşsiz iki kızım var. Allah’tan emekliyim ve eşim emekli biz çocukları şuanda idare ediyoruz. Aslında ağlanacak halimize gülüyoruz ki bu sadece benim sorunum değil, ülke sorunudur. 20 yıldır iktidarda olan hükümetin bunu görmesi gerekiyor.

MEMURA SADAKA ZAMMI
Ama maalesef bugün bile bir zamdan bahsederken sadaka zammı gibi bir zam yaptılar. Memura sadaka zammı dendi. Bizim insanımız buna layık değil. Bunu hak etmiyor Türk insanı. Çünkü bizim insanımız çalışkandır.

İŞSİZLİK HAT SAFHADA
Tekirdağ 11 ilçeden oluşuyor. İki bölge fabrikalar bölgesi. Çorlu, Çerkezköy ve Ergene’den bahsedersek. Ama maalesef pandemi döneminde fabrikalarda epey bir işçi çıkardı. Kısa ödeneklerle maaş aldı çalışanlarımız. O dönemde hastalananlar işlerden uzaklaştırıldı. Ücretsiz izinler kullandırıldı çalışanlara. Dolayısıyla herkes ekonomik olarak çok zorlandı. Tekirdağ çok göç alan bir il. Biz büyükşehir olduğumuzda 700 bin olan nüfusumuz, bugün 1 Milyon 200 bine geldi. Doğu göçü alıyor. Yani beyaz yaka ve mavi almıyor. Daha çok imkânı olmayan ailelerin göçünden oluşuyor bu göç. Dolayısıyla bu insanlar çok mağdurlar. Bu insanlara el uzatmamız gerekiyor. Ama herkesin imkânı kısıtlı. Herkes belediyeden iş bekliyor ama belediye imkânları sınırlı. Yeni fabrikalar açılmıyor. Var olan bütün yerler özelleştirildi veya kapatıldı. Dolayısıyla işsizlik, Trakya’da da, Tekirdağ’da da hat safhada” ifadelerini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.