Best Buddies Saray 3. Eşleştirme Etkinliği Gerçekleştirildi
  • Saray Haber
  • Saray
  • Best Buddies Saray 3. Eşleştirme Etkinliği Gerçekleştirildi

Best Buddies Saray 3. Eşleştirme Etkinliği Gerçekleştirildi

ABONE OL
Ağustos 13, 2022 09:15
Best Buddies Saray 3. Eşleştirme Etkinliği Gerçekleştirildi
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Özel gereksinimli bireyler ile gönüllüleri birebir arkadaş yapan Best Buddies Turkey Projesi Saray’da 3. yılına başladı. Saray Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ali Naki Erenyol Anadolu Lisesi gönüllülerinin organize ettiği 3. eşleştirme töreni Saray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda yapıldı. 120 kişinin katıldığı eşleştirme töreninde, 8 yeni arkadaşlık kuruldu.

50 ülkede 31yıldır faaliyetlerini 1.000.000’un üzerinde gönüllü ile sürdüren özel gereksinimli bireylerle, gönüllüler arasında arkadaşlık kuran Best Buddies sosyal sorumluluk projesi, Türkiye’de İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir ve Manisa’da hayata geçti.

BAŞKAN YARDIMCISI GÖKDAĞ BEST BUDDİES TURKEY 3.EŞLEŞTİRME TÖRENİNE KATILDI
Yapılan eşleştirme törenine Saray Belediye Başkan Yardımcısı Birdal Gökdağ, Best Buddies Turkey Yurtiçi Proje Koordinatörü Recep Altınordu, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları, ilçemizdeki rehabilitasyon merkezi yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler, gönüllü ve buddy öğrenci ve aileleri katıldılar.

İLK EŞLEŞTİRMEYİ GÖKDAĞ GERÇEKLEŞTİRDİ
8 gönüllü öğrenci ile özel gereksinimli birey arasında arkadaşlık köprüsü kuracak ilk adım olan eşleştirme gerçekleştirildi. 1 ay süren başvuru sürecinde yüz yüze görüşmeler yapılarak kriter eşleştirmesi tamamlanan gönüllülerin, eşleştirme anındaki coşkusunu seyirciler de heyecanla takip etti. Yaşları, ilgi alanları, oturdukları yer ve cinsiyet kriterleriyle belirlenen eşleştirmelerde ise ilk eşleştirmeyi Saray Belediye Başkan Yardımcısı Birdal Gökdağ gerçekleştirdi. Projenin çok önemli olduğundan, bunun burada gerçekleştirilmiş olmasının öneminden bahsetti. Emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. Hayata geçen bu çapta bir sosyal sorumluluk çalışmasının öneminden bahsetti. Törende davetliler, öğretmenler, öğrenciler ve aileler gözyaşlarına hakim olamadı. Gönüllüler ve buddyler program sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.

SEN VARSAN ENGEL YOK
Bir öğretim yılı sürecek olan sosyal entegrasyon projesi süresince buddyler; ayda 2 kez yüz yüze, haftada 1 kez sosyal medyadan iletişim kuracak ve okul projesi kapsamında yılda 4 etkinliğe bir arada katılacaklar. Haziran ayında ise eşleşen ve eşleşmeyen tüm gönüllüler uluslararası sertifikalarını alarak çalışmadaki aktif sorumluluklarını tamamlayacaklar. Best Buddies Turkey, ülkemizde 2010 yılından beri faaliyet gösteriyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.