Buna Kim Dur Diyecek?

ABONE OL
Ekim 6, 2016 11:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saray’da sokak köpekleri en ciddi sorunların başında gelmeye devam ediyor. Sahipsiz ve sokak köpeklerinden oluşan hayvan toplulukları hem çocuklar hem yetişkinler için korku ve endişe kaynağı olmaya başladı.

Başıboş dolaşan çok sayıda köpeğin korkuya neden olduğu ve köpeklerin de korkan kişilere saldırdığını belirten vatandaşlar Saray Belediyesinin soruna çare bulmasını istediler. İlçe merkezindeki cadde ve sokakları mesken tutan başı boş köpekler vatandaşların tedirgin olmasına neden oluyor.
İlçenin en işlek caddelerinde, kaldırımlarda yatan gece sokak aralarında sürü halinde gezen sokak köpekleri, vatandaşların kabusu olmaya devam ediyor. Başıboş köpekler yüzünden geceleri işe giderken korkulu anlar yaşadığını ifade eden H. A. adlı vatandaş “ Gece evden işe gitmek için çıktığımızda işçi servisine gidene kadar akla karayı seçiyoruz. Her an bir sokak köpeği gelip saldıracak diye büyük korku içerisindeyiz. Ayrıca gündüzde çocuklarımız okula gidip gelirken etrafta sürü halinde başıboş gezen köpeklerden dolayı korku içindeler. Artık buna Belediyenin bir çare bulmasını istiyoruz. Bu iş sokak hayvanlarını kısırlaştırıp tekrar sokağa bırakmakla olmaz. Kısırlaştırılan hayvan ısırmaz diye bir şey yok” diye konuştu. İlçede esnaflık yapan F. K adlı bir vatandaş ta “Dükkanlarımızın önünde sürü halinde yatan köpekler yüzünden dışarı çıkamaz olduk. Burası bir ilçe, yetkililer gerekeni yapmalılar. Çevre vergisi, çöp vergisi, şu vergisi bu vergisi gibi birçok vergi veriyoruz. Biz yetkililer görevini yapsın diye para ödüyoruz. Artık yeter! Gelsinler gerekeni yapsınlar” diyerek şikayetini dile getirdi.

Son günlerde yine ilçenin cadde ve sokaklarında başıboş ve toplu olarak cirit atan sokak köpeklerinin okula giden bir çocuğa, hamile bir kadına veya herhangi bir insana zarar vermeden Belediye tarafından gerekli önlemlerin alınarak, kontrol altına alınması bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.