Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Kuruyor

ABONE OL
Eylül 15, 2015 00:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ’da, Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında Halk Ekmek Fabrikası kurulacak.

2 bin 500 metrekare kapalı alan ve 3 bin metrekare açık alan üzerinde kurulacak fabrikada, ilk etapta tüm ilçelerde satışa sunulmak üzere günlük 50 bin adet ekmek üretilmesi hedefleniyor. Buğday içerisinde bulunan gluten maddesini tüketmesi sakıncalı olan çölyak hastalarını da unutmayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, tamamen glutensiz ekmek de üretecek.

Sağlık Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Müdürlüğünce hazırlanan projeye göre, halka ucuz ve sağlıklı ekmek sunulacağını vurgulayan Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, “Tekirdağ il genelinde günlük 700 bin kadar ekmek üretilmektedir. Biz bu pazarın onda birine talibiz. Yeni nesil diyetisyenler de daha hijyenik olması nedeniyle yüksek teknolojiyle çalışan fabrikalarda üretilen halk ekmeği önermektedirler. Kurulacak fabrika sadece ekmeği daha ucuza almak isteyenlere değil, sağlığına dikkat eden herkesin ihtiyacına cevap verecektir” dedi.

ÇÖLYAK HASTALARI DA UNUTULMADI
Buğday içerisinde bulunan gluten maddesini tüketmesi sakıncalı olan çölyak hastalarının tamamen glutensiz ekmek bulmasının Tekirdağ’da neredeyse imkansız olduğunu belirten Dodurka, Tekirdağ’da 10 bin civarında olduğu tahmin edilen bu hastalar için glutensiz ekmek de üretileceğinin müjdesini de verdi.
“TÜM İLÇELERDE HİZMET VERECEK”
Projenin başında bulunan Gıda Mühendisi Hilal Kılıç ise yaptığı açıklamada, fabrikanın Ar-Ge laboratuvarları dahil yüksek bir teknolojiye ve günlük 100 bin ekmek üretme kapasitesine sahip olacağını belirterek “Fabrikamız 2 bin 500 metrekare kapalı alan ve 3 bin metrekare açık alan üzerinde kurulacaktır. İlk başta yüzde 50 randımanla çalışmaya başlanacak ve tüm ilçelerde satışa sunulmak üzere günlük 50 bin adet ekmek üretilecektir. Yapılan araştırmalar sonucunda Tekirdağ halkının en çok beyaz ekmek, kepekli ekmek ve tam buğday ekmeği tükettiği saptanmıştır. Bu araştırmalardan yola çıkarak üretimimize glutensiz ekmeğin yanı sıra 3 çeşit ekmek ile başlamayı ve zamanla bu çeşitleri arttırmayı düşünüyoruz” ifadelerini kaydetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.