• Saray Haber
  • Saray
  • CHP Saray; “Niteliksiz olan bu yönetim anlayışınızdır”

CHP Saray; “Niteliksiz olan bu yönetim anlayışınızdır”

ABONE OL
Nisan 3, 2020 11:31
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Saray İlçe Yönetimi gerçekleştirdiği yazılı basın açıklamasıyla Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında sınavla öğrenci alacak okullar arasına dahil edilmesi ile ilgili açıklama yapan Ak Parti Saray İlçe Başkanı Samet Derviş’i sert dille eleştirdi.

Gerçekleştirdiği basın açıklamasında Saray’da ikili eğitim öğretimin olduğunu hatırlatan CHP Saray İlçe Yönetimin basın açıklaması şu şekilde;

02.04.2020 tarihli yerel gazete haberlerinde okuduğumuz bir konuya istinaden bu yazıyı kaleme alma lüzumunu hissetmiş bulunmaktayız. Habere konu olan durum Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi’nin nitelikli okul statüsü kazanmasıdır. Vahim olan olay ise bu durumu açıklayanın Saray’da bir siyasi partinin İlçe Başkanı olmasıdır. Sormak isteriz;
Kurulduğu günden bu yana her alanda başarılarla ilçemizi temsil etmiş Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi hangi iktidar zamanında niteliksiz okul ilan edilmiştir?
Merak ettiğimiz bir diğer konu ise Milli Eğitim Bakanlığı okullara bir statü belirlemiş ve belli bir kategoriye sokmuştur. Bir siyasi partinin ilçe yöneticisinin yaptığı girişimlerle bu statüleri değiştirmesi ne demektir? Devletin kurumlarından üstün bir el olduklarını, istedikleri zaman istediklerini yapabileceklerini mi ifade etmek istemektedirler?
Nitelikli okul statüsü kazanıldığını açıklamak Saray Milli Eğitim Müdürümüzün, Mustafa Elmas Arıcı Lisesi Müdürümüzün görevi iken kalkıp bir siyasi partinin İlçe Başkan’ının bunu açıklaması doğru mudur?
Elinizde böyle bir güç var ise neden bu güne kadar beklenildiği ve diğer okullarımız için neden harekete geçilmediğini de öğrenmek isteriz.
Bugün sözlüğü açıp baktığımızda niteliksiz kelimesinin karşılığı olarak değersiz kelimesini görmektesiniz. Birbirinden başarılı, meslek ve düzgün ahlak sahibi binlerce birey yetiştirmiş hiçbir eğitim yuvamız bizim için asla niteliksiz sıfatı taşıyamaz. Okullarımıza böyle talihsiz bir nitelemede bulunanlar, arkasından da biz size bu itibarı verdik diye alkış beklememelidir.
Devlet kurumlarının yaptığı iyi çalışmaları şahsi yada parti başarısı olarak görenlere hatırlatırız Saray’da ikili öğretim gören çocuklar var, sabah 07.00’de derse başlayanlar, akşam 19.00’da dersten çıkanlar var, 5 dakikalık teneffüsler ile öğretim gören sınıflar var, depreme dayanıklılığı tartışılan okullar var, üzerine su damlayan sıralar var. Saray’da çocuklar düzensiz, güvensiz bir şekilde öğretim görürken, Saray’ın en başarılı lisesini niteliksiz yapılmasına göz yuman, tekrar nitelikli olması ile kendine pay biçen siyasetçilere son sözümüz şudur; bizim tüm öğrencilerimiz ve velilerimiz niteliklidir, değerlidir, niteliksiz olan bu yönetim anlayışınızdır.

CHP Saray İlçe Başkanlığı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.