Deprem ve Şehir Afetleri Paneli Gerçekleştirildi

Deprem ve Şehir Afetleri Paneli Gerçekleştirildi

ABONE OL
Şubat 16, 2019 12:20
Deprem ve Şehir Afetleri Paneli Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal Belediyeciliğin başarılı örneklerini sergileyen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu Belediyesi ve Çorlu Kent Konseyi iş birliği ile “Deprem ve Şehir Afetleri” konulu panel düzenledi.

Çorlu ilçesinde bulunan Çorlu Belediyesi Atatürk Kent Enstitüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele, Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Çorlu Kent Konseyi Başkanı İlhan Kurt, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin, Çorlu Belediyesi İmar Müdürlüğü İnşaat Mühendisi Evren Özmen Uludağ, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Panele konuşmacı olarak davet edilen Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, deprem ve deprem dışında şehirlerde meydana gelebilecek afetler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Afetlerin hayatın gerçeği olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ersoy, afetlere karşı her daim tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener ise, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin deprem kuşağında yer aldığını ifade ederek bunun bilinciyle görev süresinin başından bu yana Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Daire Başkanı Yener, “Büyükşehir Belediyesi olarak, Tekirdağ’ın deprem kuşağında yer aldığının bilinciyle önemli çalışmalar yaptık. Deprem ve diğer afetlerde meydana gelecek zararın en düşük seviyeye indirgenmesi ve gereken hallerde hızlı, acil ve yerinde müdahalelerin yapılabilmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlar arasında iş birliğinin sağlanması amacıyla Afet ve Acil Durum Stratejik Planlarını hazırladık. Kandilli Rasathanesi, İTÜ, İstanbul Üniversitesi ve JICA Japon işbirliği çerçevesinde yapılan Marmara Bölgesinde Deprem Tsunami ve Risk Azaltma Projesine katılım sağladık. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sınırlarını kapsayan yaklaşık 6.300 kilometrekare alanın çevre düzeni planına esas jeolojik etüt yaptık. Personelimize, vatandaşlara ve öğrencilere teorik ve uygulamalı eğitimler verdik. Risk değerlendirmesi ve bunları kentsel kalkınma planlarının ve kararlarının temeli olarak kullanmak amacıyla ilçelerimizde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında potansiyel riskli alan tespitleri yaptık. “Afet Sonrası Altın Saatler” olarak kabul edilen ilk 72 saatlik sürede Tekirdağ’ın afetlere karşı daha hazırlıklı hale gelmesini sağlayan ve 11 ilçede 15 adet deprem konteyneri kurulumunu kapsayan “Yardıma Uzanan İlk El” projemiz, 2017 yılında Marmara Belediyeler Birliği tarafından Altın Karınca Ödülüne layık görüldü. 2014 yılından bu yana yürüttüğümüz çalışmalar önümüzdeki dönemlerde de artarak devam edecektir” dedi.

Çorlu Belediyesi İmar Müdürlüğü İnşaat Mühendisi Evren Özmen Uludağ da Çorlu Belediyesi olarak afetlere karşı aldıkları tedbirleri ve bu konuda yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Açılış konuşmalarının ardından panelistler, katılımcıların sorularını cevaplandırması ile program sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.