Doğalgazın Temeli Atıldı

ABONE OL
Haziran 1, 2016 14:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saray’ın uzun yıllardır beklediği doğalgazın temeli atıldı. Temsili olarak ilk kaynağın yapıldığı tören ile birlikte başlayan doğalgaz çalışmaları yıl sonuna kadar tamamlanacak. 2017 yılının son aylarında doğalgaz kullanılmaya başlanacak.

31 Mayıs Salı Günü Depo Caddesi üzerinde gerçekleştirilen temsili temel atma töreninde kürsüye ilk olarak GAZDAŞ Trakya Bölge Sorumlusu Tamer Akarslan Saray’a 22 Milyonluk yatırım gerçekleştireceklerini açıkladı. Saraylı vatandaşların 2017 yılı sonunda gaz kullanmaya başlayacaklarını belirten Akarslan, “Trakya’da 2006 yılında başladığımız yatırımların onuncu yılında Saray’da olmaktan mutluluk duyuyoruz.  Trakya’nın havasını değiştirdiğimiz gibi Saray’ın da havasını değiştireceğiz. Trakya’nın 10 yıllık sürecinde 242 Milyon dolar yatırım ile 267 bin kullanıcı sayısına ulaştık. Büyükşehir kanunu ile birlikte hem Tekirdağ merkez hem de ilçeler lisans alanına dahil edildi.  Saraylı vatandaşlar 2017 yılı sonunda gaz yakmaya başlayacaklar. Büyükyoncalı da dahil olmak üzere toplam 100 kilometrelik hat döşeyeceğiz ” dedi.

Akarslan’ın ardından kürsüye gelen Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, “Saray’ın temel sorunları vardı. Göreve geldiğimizde Saray’ın emarını çektik. Kanalizasyon ve içme suyunun dışında Saray’ın temiz bir enerji kaynağına ihtiyacı vardı. Yaptığımız tüm kahve ziyaretlerinde vatandaşlarımız bizden doğalgaz talep etti. Doğalgaz’ın Saray’a gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Temel atma töreninde bir konuşma gerçekleştiren CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer Saray’ın doğalgaza kavuşmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Candan Yüceer’in ardından söz alan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ta Saray’ın doğalgaza kavuşmasında emeği geçenlere teşekkür etti ve GAZDAŞ yetkililerinden Saray ile birlikte Şarköy’ünde doğalgazının döşenmesini istedi.

Saray’ın temiz enerji kaynağına kavuşmasında emeği geçenlere teşekkür eden Saray Kaymakamı Alp Arslan Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine, Enerji Bakanlığına, GAZDAŞ yetkililerine ve yerel yöneticilere teşekkür etti ve kazasız bir çalışma dönemi diledi.

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin katılımı ile açılışın ilk kaynağı yapıldı. Temsili kaynağın yapılmasının ardından program ikram ile son buldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.