Engelliler Haftası Tekirdağ’da Törenle Kutlandı

ABONE OL
Ağustos 13, 2022 09:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Tekirdağ İl Müdürü Hasan Yılmaz, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gülferah Güral ve Telat Akköse, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar Tekirdağ İl Müdürlüğü’nün düzenlediği törende Aile ve Sosyal Politikalar Tekirdağ İl Müdürlüğü, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Tekirdağ Şubesi (ZİÇEV), Sakatlar Derneği Tekirdağ Şubesi, Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği Atatürk Anıtına çelenk sundu.

İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Tekirdağ İl Müdürü Hasan Yılmaz, “Engellilik, doğuştan hastalık ya da kaza sonucu bedensel, zihinsel, uysal ve sosyal yeteneklerin çeşitli derecelerle kaybedilmesi sebebiyle normal yaşamın gereklerine uymama olarak tanımlanmaktadır. Günümüzde gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli unsur, o ülkenin genelde insanlarına özelde ise engelli vatandaşlara yönelik sağladığı eğitim, iş, barınma ve destek hizmetlerinin yayıldığı kalitesi sayılmaktadır. Bu nedenle sorumlulukların öncelikli nedenleri ailelerine yönelik hizmetlerini ulaşılabilirlikleri arttırılması ve engelli bireylerin kendi kendilerine yaşamlarını sürdürebilecekleri üretken bireyler sağlayacak olanaklar oluşturulması olmalıdır. Engelli bireylere dönük fırsat eşitliğini arttırmak için gerçekleştirilecek her türlü uygulama bu bireylerin toplumsal hizmetlerden ve haklardan eşit bir biçimde faydalanmasını sağlayacaktır. Bu durum ülke olarak bizi çağdaş toplumlara çıkaracak en önemli unsurlardan biridir” dedi.
Konuşmalarının ardından, ZİÇEV Halk Oyunları ekipleri gösteri sundu. Gösterinin ardından engelli vatandaşlar Hükümet Caddesi’nde yürüyüş gerçekleştirdi.

982672

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.