Hayvan Yetiştiricileri İçin Karma Yem Projesi Hayata Geçiyor

Hayvan Yetiştiricileri İçin Karma Yem Projesi Hayata Geçiyor

ABONE OL
Temmuz 9, 2021 12:34
Hayvan Yetiştiricileri İçin Karma Yem Projesi Hayata Geçiyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, SS. Tekirdağ Tarım Kooperatifleri ve ilçelerdeki süt üreticileri birlikleri tarafından imzalanan protokol ile hayata geçirilen Tekirdağ İli Karma Yem Projesi’ne başvurular 12 Temmuz’da başlıyor.

Hayvan yetiştiricilerine destek olma amacı taşıyan Karma Yem Projesi kapsamında büyükbaş hayvan yetiştiricilerinin alacağı karma süt yemine ait bedelin yüzde 10’u Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri, Süleymanpaşa Süt Üreticileri Birliği, Malkara Süt Üreticileri Birliği, Hayrabolu Süt Üreticileri Birliği, Saray Süt Üreticileri Birliği, ‘Çorlu-M.Ereğlisi-Ergene Süt Üreticileri Birliği’ üyesi olmak şartı ile 11 ilçenin tüm mahallelerindeki büyükbaş hayvan sahibi Süt hayvancılığı işletmesi sahibi olan yetiştiricilere karma yem desteği yapılacak. Hayvan sahibi, ilgili kurumdan aldığı belge ile hayvan sayısını ibraz edecek. Destek, her işletmenin büyüklüğüne göre orantılı olarak değişebilecektir. Yetiştiricinin mevcut hayvanları içindeki inek varlıklarının sayısı belirlenip, günlük 7 kg yem tüketimi ile karma yem ihtiyacı hesaplanacaktır. Karma yem bedelinin %10’u Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacaktır. Yararlanıcılar ödemeleri; Kooperatif ve Birliklerin proje adına açacakları özel hesaba yapacaktır. Her işletme 1 seferde sağılan ineklerinin 1 aylık yem ihtiyacını alabilir. Proje süresince bu işlem devam eder.

Konu hakkında açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılık alanında diğer büyükşehirlere örnek olacak çalışmaları hayata geçirdiklerini belirterek, “126 mahallemizin 113.000 dekarında gerçekleştirdiğimiz mera ıslah projemiz, yıllardır ekim alanlarını genişletmek amaçlı dağıtarak destek olduğumuz macar fiği ve yem bezelyesi tohumları başta olmak üzere birçok projemiz ile hep üreticimizin yanında olmaya çalıştık. Karma yem projemizi uygulamaya koyarak, hayvan yetiştiricilerimize de destek olmayı hedefliyoruz. Projemizin ilimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.