• Saray Haber
  • Gündem
  • İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi

İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi

ABONE OL
Mart 13, 2019 09:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulününün 98. Yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Saray İlçe Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemi hakkındaki konuşmasında Kemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Vildan Filiz İstiklal Marşı’nı sevmenin ülkemizi sevmek olduğunu vurguladı. Filiz’in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde; “İstiklal ve istikbal mücadelemizin en çetin geçtiği dönemlerde, yüreği vatan ve millet sevgisiyle bağımsızlık aşkıyla yanan Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı, aziz milletimizin hissiyatına tercüman olmuştur. Yüce milletimizin milli manevi değerlerini, acılarını duygularını yüreğinde hisseden Akif, heyecanını ve umudunu milletiyle paylaşmış, milli mücadele ruhunun oluşmasına öncülük etmiştir. Sevgili gençler; İstiklal Marşı’nı sevmek, ülkemizi sevmektir. İstiklal Marşı’nı coşkuyla söylemek; ülkemize, bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır. Bağımsızlığımıza sahip çıkmak ise onurumuza sahip çıkmaktır. İstiklal Marşı ve bayrak törenlerinde bizlerin göstereceği ciddiyet ve coşkunun derecesi bize bırakılan yüce mirasa ne denli sahip çıktığımızın da göstergesidir. Bu bağımsızlık sevdası toprağa düşmüş şehitlerimize boynumuzun borcudur.” Konuşmanın ardından Mehmet Akif Ersoy’un hayatının anlatıldığı video gösterimi katılımcılara izletildi.

Akif’in hayatının anlatıldığı videodan sonra ise kompozisyon yarışmasında ilde ve ilçede birinci olan Saray Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Melek Erol birinci olan kompozisyonunu okudu. Kompozisyondan öne çıkanlar şunlar; “Akif’in istediği buydu. Safahat’ında yer verdiği, Asım’ın neslinin böyle olmasını istiyordu. Zulme karşı mazlumu koruyan, haksızlığa göz yummayan, her şeye rağmen ümidi kaybetmeyen, asla yeisse düşmeyen, iman ve istiklal aşkıyla yanan, canını feda eden olmalıydı Asım’ın nesli. Öyle de oldu. Yeni bir destan yazıldı. Adı ise “Türk’ün Kurtuluş Destanı” idi. Bunu tek tek tarihe işleyen de Asım’ın nesliydi. Çıkmıştı o kutlu nesil ortaya.

“BİZLER ASIM’IN NESLİ, AKİF’İN ÖĞRENCİLERİ, SAFAHAT’TIN EVLATLARIYIZ”
Bizler Asım’ın nesli, Akif’in öğrencileri, Safahat’tın evlatlarıyız. Bizle sonsuza dek anlatılacak Türk destanının şimdiki kuşağı, Türk Bayrağının yeni sahip çıkanlarıyız. O yüce hilali gökten indirmek isteyenler… Unutmayın ki biz korkmayız. Biz Bedr’in aslanlarıyız. Sönmedi bu al sancak yıllardır ve ebediyen de sönmeyecek…” Kemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Betül Güler’in Akif’in Cenk Marşı şiirini okumasının ardından ise İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında birinci olan Saray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Damla Nurdamar, İstiklal Marşı’nı okudu.

Yine öğrencilerin oluşturduğu koro Şu Kışlanın Kapısı türküsünü söylerken, öğrencilerin performansı beğeni topladı. Şiirlerin okunması ve İstiklal Marşı’nın kabulü belgeselinin izlenmesinin ardından ise, Kemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Özge Obut, Aydın Çelik ve Neslihan Seda Sağlam’ın yönetiminde öğrencilerin İstiklal Marşı Oratoryosu sunuldu. Oratoryo büyük alkış toplarken tören yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verilmesiyle son buldu. Yarışmalarda ödül alan öğrenciler şu şekilde; Resim Kompozisyon ve İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmaları birincileri Sude Ak, Melek Erol, Damla Nurdamar ödüllerini Saray Kaymakamı Adnan Tezcan’dan aldı.

Yarışmalarda ikinci olan Keziban Akal, Ayşegül Terzi Azra Yüksel ödüllerini Saray Garnizon Komutanı Fatih Solmazlar’dan aldı. Üçüncü olan öğrencilere ödüllerini ise Saray Belediye Başkan Yardımcısı Arif Naci Öngören verdi. Tören ödül takdimi ile son bulurken, katılımcılar öğretmenleri ve öğrencileri tebrik etti.

Törene Saray Kaymakamı Adnan Tezcan, Saray Garnizon Komutanı Fatih Solmazlar, Saray Belediye Başkan Yardımcısı Başkan V. Arif Naci Öngören, İlçe Jandarma Komutan V. Mahmut Aktaş, İlçe Müftüsü Abdullah Eroğlu, Ak Parti Saray İlçe Başkanı Samet Derviş, CHP Saray İlçe Başkanı Akın Aytaç, MHP Saray İlçe Başkanı Lütfü Mercan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Saray Temsilcisi Abdurrahim Yorulmaz, kurum amir ve müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.