İtfaiye Teşkilatının Kuruluşunun 307. Yıl Dönümü Kutlandı
  • Saray Haber
  • Saray
  • İtfaiye Teşkilatının Kuruluşunun 307. Yıl Dönümü Kutlandı

İtfaiye Teşkilatının Kuruluşunun 307. Yıl Dönümü Kutlandı

ABONE OL
Eylül 27, 2021 10:41
İtfaiye Teşkilatının Kuruluşunun 307. Yıl Dönümü Kutlandı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 307. yıl dönümü ve 25 Eylül-1 Ekim Yangından Korunma Haftası etkinlikleri dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi.

Tarihi Tekirdağ Valiliği önünde gerçekleştirilen törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunulurken, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

“HER GEÇEN GÜN DAHA DA GÜÇLENEREK TEKİRDAĞ HALKINA HİZMET VERMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUZ”
Programın açılış konuşmasını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Cengiz Çelik gerçekleştirdi. Daire Başkanı Çelik, itfaiye personelinin mesai kavramı gözetmeksizin Tekirdağ halkının canını ve malını korumak adına büyük bir özveriyle çalıştığını belirterek, “Vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak adına büyük bir özveriyle ve kahramanca çalışan itfaiye personelinin İtfaiyecilik Haftasını canı gönülden kutluyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak, kuruluşumuzdan bugüne dek, her geçen gün daha da güçlenerek Tekirdağ halkına hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz. Bizlere her anlamda destek veren ve sürekli olarak yanımızda olan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak’a teşekkür ediyorum” dedi.

“İTFAİYE DAİRESİ BAŞKANLIĞI EKİPLERİMİZ VAKALARA MÜDAHALE KONUSUNDA DÜNYA STANDARTLARINI YAKALAMIŞ DURUMDA”
Programda katılımcılara hitaben bir konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, “İtfaiye teşkilatı ile itfaiyecilik, tam 307 yıllık çok önemli bir kurum ve vazife. 1714 yılında Dergâh-ı Âli Tulumbacı Ocağı adıyla kurulan bu teşkilat, 307 yıl boyunca vatandaşların en zor zamanlarında yanında olmuştur, olmaya da devam edecektir. İtfaiye teşkilatı 1923 yılından itibaren yerel yönetimler bünyesinde hizmetlerini sürdürmektedir. Tekirdağ’ın büyükşehir statüsüne geçmesiyle birlikte il genelinde bu alandaki faaliyetler Büyükşehir Belediyemizce yürütülmektedir. 2014 yılından bu yana itfaiyecilik alanında önemli atılımlar ve yenilikler yaptık. İtfaiye istasyonlarımızı günümüz teknolojisine uygun modern ekipmanlarla donattık. İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerimiz vakalara müdahale konusunda dünya standartlarını yakalamış durumda. Bu da bizleri oldukça mutlu ediyor. İtfaiyecilik büyük sorumluluk gerektiren, kutsal bir vazifedir. Vatandaşın canını ve malını korumak adına büyük bir özveriyle hizmet veren kahraman itfaiyecilerimizin gününü kutluyorum. Meslek hayatlarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son bulan çelenk sunma programının ardından Başkan Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığını ziyaret ederek itfaiye personeli ile kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.

Programa, Başkan Kadir Albayrak ve İtfaiye Dairesi Başkan Vekili Cengiz Çelik’in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, Genel Sekreter Yardımcısı Erdin Eral, önceki dönem İtfaiye Dairesi Başkanı ve Genel Sekreter Yardımcısı Emin Pehlivan ile İtfaiye Dairesi personeli katıldı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.