Jeotermal Suda Sona Gelindi

ABONE OL
Temmuz 7, 2015 13:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından başlatılan sıcak su arama çalışmalarında mutlu sona ulaşıldı.  Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü tarafından  Ayaspaşa Mahallesi, Galata Deresi mevkiinde yapılan sondaj çalışmalarında  ortalama 55 derece sıcak suya ulaşıldı.

Edinilen bilgiye göre 1500 metre derinlikten elde edilen jeotermal su ortalama 55 derecede ve günlük ortalama 10000 kişiye cevap verebilecek kapasitede. Jeotermal su  ile  konut ısıtması, termal,  kaplıca ve sağlık turizmi, seracılık ve tarım alanlarında kullanılabilecek .  Yaklaşık 5 aydır çalışmalarını sürdüren MTA ekiplerinin  kaynak ile ilgili gerekli tahlil ve testleri tamamlamalarının ardından Jeotermal Kaynak MTA tarafından ihaleye açılacak.

Saray’ın gelişmesi için büyük öneme sahip olacak olan jeotermal suyun ilçeye turizm ve seracılık alanında ekonomik katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Türkiye, jeotermal enerji kapasitesi bakımından Avrupa’da birinci, dünyada da 7. sırada bulunuyor.

IMG_3432 IMG_3433 IMG_3443 IMG_3446

 

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.