Kan Bağışı Aracı Saray’da

Kızılay Genel Müdürlüğü tarafından ’Kan Ver hayat kurtar’ kampanyası çerçevesinde Türkiye’nin birçok noktasını gezerek vatandaşların kan bağışlarını kabul eden Kızılay aracı Saray'a geldi.

"Kan Acil Değil Sürekli İhtiyaçtır" sloganı çerçevesinde çalışmalarını sürdüren Türk Kızılay'ı kan bağış kampanyalarına devam ediyor. Gerçekleştirdiği düzenli ziyaretler ile ilçemizdeki kan bağışçıların bağışlarını kabul eden Türk Kızılay'ı Çorlu Kan Bankası Mobil Tır’ı bugün saat 18:30'a kadar kalacak.

KİMLER KAN BAĞIŞINDA BULUNABİLİR? 18-65 Yaş arasında, ağırlığı 50 kg üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan, hemoglobin ölçümü normal olan herkes (en sık 2 ay ara ile) yılda dört kez kan bağışında bulunabilir.

KAN VERMENİN BAŞLICA FAYDALARI Kan verince kan yapan organlar uyarılır ve kan yapmaya sevk edilir. Kan hücreleri yenilenir. İnsan psikolojik olarak rahatlar, kendini huzurlu hisseder. Daha sonra kendisine kan verilmesi gerektiğinde bunu yapacak insanların çıkacağını düşünerek güven duyar. Her kan bağışlayana kan grubu, kan sayımı ve kan yoluyla bulaşan hastalıklarla ilgili tarama testleri uygulanır, bu da bir yarar olarak düşünülebilir. Gönüllü bağışçılardan alınan kan, güvenli kan olduğundan kan yoluyla hastalık bulaşması da daha az olmaktadır. Sonuç olarak gönüllü bağışçıların sayısının artması, toplumun sağlık düzeyi üzerine olumlu etki yapmaktadır.